Никола Селаковић: Кад год се настави бриселски  дијалог о ЗСО, дође до провокација

Када се процес дијалога наставља, на терену се дешава нешто што као да нас намерно провоцира и удаљује од главног циља разговора, а то је да напокон почнемо разговор о ЗСО и наставимо с реализацијом Бриселског споразума, рекао је Селаковић

Никола Селаковић (Фото: Танјуг)

Није први пут да, када се настави дијалог у Бриселу, на терену се догоди нешто што као да нас намерно провоцира и удаљује од главног циља – разговора о Заједници српских општина (ЗСО), изјавио је данас генерални секретар председника Србије Никола Селаковић, поводом хапшења Милорада Зајића, повратника из Клине, на Косову.

„Процеси око Косову и Метохији су у току, разговори су настављени, али ово није први пут да, кад разговори почну, када се процес дијалога наставља, на терену се дешава нешто што као да нас намерно провоцира и удаљује од главног циља разговора, а то је да напокон почнемо разговор о ЗСО и наставимо с реализацијом Бриселског споразума, његове једне половине чија је суштина и окосница формирање ЗСО, на чему није учињено ништа”, рекао је Селаковић.

Он је подсетио и на прошлогодишње хапшење Богдана Митровића, Србина из Суве реке, који је више од 10 и по година обилазио своје огњишите.

„После неколико месеци неко је упро прстом у њега и рекао – овај човек је извршио ратни злочин. На крају се испоставило да је то учинио Албанац, који узурпира његову имовину”, рекао је Селаковић за РТС.

Сада, нагласио је, опет се догађа ситуација да је повратник, који је 10 година на Косову и Метохији, Милорад Зајић, приведен „вероватно након што је неко уперио у њега”.

Селаковић је истакао да се све то дешава у присуству мисије Еулекса, која би требало да гради систем владавине права на КИМ.

„То звучи лицемерно”, оценио је Селаковић.

Он је додао да је уверен да ће директор Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић и остали из канцеларије помоћи породици Зајића, а на оне који, како је рекао, „имају имало разума”, апеловао је да ослободе Зајића и пусте људе на КиМ да нормално живе.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију затражила је да се Милорад Зајић, повратник из Клине који је ухапшен у понедељак, сместа ослободи, и поручила да он и његова породица могу да рачунају на сваку могућу подршку Канцеларије за КиМ и државе Србије.

Косовска полиција ухапсила је Зајића у Клини, под оптужбом за наводне ратне злочине током сукоба на Косову, јавио је РТС, преноси Танјуг.

(Политика, 20. 3. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. To mora da je zato sto je projekat ZSO (a la republjik kosova) po baliste opasniji od projekta Velike Srbije!

    #ovremenaopolitike

  2. A šta Srbija dobija zajednicom srpskih opština? NIŠTA! DA LI STE TOGA SVESNI ILI SVESNO SRLJATE U PROPAST SRBA NA K i M.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading