Глас Америке: Вучић у приватној посети Њујорку

Глас Америке наводи да дипломатска мисија у Њујорку нема везе са посетом председника Србије, нити да је са њим у контакту тим поводом

Њујорк (Фото: М.П.)

 

ЊУЈОРК – Председник Србије Александар Вучић је у приватној посети Њујорку са ћерком, објавио је Глас Америке (ВОА) на основу незваничних сазнања.

Глас Америке наводи да дипломатска мисија у Њујорку нема везе са посетом председника Србије, нити да је са њим у контакту тим поводом.

Они подсећају да је Вучић потврдио преко свог налога на Твитеру да се налази у Сједињеним Америчким Државама, а како наводе, у посети која претходно није била најављена у јавности.

Вучић је потврду своје посете дао у „твиту“ у ком је одговорио на Твитер поруку лидера Народне странке Вука Јеремића, наводи ВОА.

(Танјуг/Политика, 19. 3. 2018)

Вучић потврдио да се налази у САД

Председник Србије Александар Вучић потврдио је вечерас на свом Твитер налогу да се тренутно налази у Сједињеним Америчким Државама.

Председник Србије Александар Вучић (Фото: А. Васиљевић)

Вучић се на посту иронично осврнуо и на ранији коментар Вука Јеремића тим поводом:

„Вук Јеремић је све у праву. Требало је да имам вечеру у њујоршком ресторану са породицом Сорос, али су ми и они отказали, јер су видели да ми је Ангела Меркел отказала сусрет у Берлину. Нажалост, нисам имао прилику да се састанем ни са ким из породице Сорос”.

Вук Јеремић је током предизборне кампање за београдске изборе тврдио да немачка канцеларка Ангела Меркел не жели да прими Вучића у Берлину.

Вучић је, међутим, 27. фебруара боравио у Берлину у званичној посети и то на позив канцеларке.

Раније данас Вук Јеремић је у интервјуу сарајевској телевизији „Фејс”, како је објављено на сајту Народне странке чији је он председник, оптужио председника да води тајне преговоре о Косову и да у том контексту борави у тајној посети САД.

На то је реаговао потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов који је иронично приметио да је посета толико наводно тајна да је председника Вучића видело „само” најмање 50 путника који су путовали истим авионом на редовној линији Ер Србије.

Јованов се истовремено осврнуо на Јеремићеве сумње по питању Вучићеве политике према косовском питању, оценивши да су Јеремић, Ђилас, Тадић и остали све што су могли да ураде у корист одвајања Косова и Метохије од Србије већ урадили још 2008. године и нису ништа оставили да чека до лета.

Он је навео да су своје незнање и кукавичлук показали од Тадићевог бежања у Букурешт у моменту проглашења „независности” Косова, преко Јеремићевог шибицарења у спољној политици до „тупавог наступа” пред Саветом безбедности и Међународним судом правде.

Јованов је истакао да ће председник Вучић, као и увек, о свим својим активностима обавестити грађане Србије одмах по повратку из Њујорка и Брисела.

(Танјуг/Политика, 18. 3. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading