Србија домаћин Генералне скупштине Екуменског форума хришћанки Европе

Извор: Мах

Србија ће бити домаћин Генералне скупштине Екуменског форума хришћанки Европе, у манастиру Свети Николај, Соко град, а под благословом преосвећеног владике Лаврентија

Августа ове године, Србија ће бити домаћин Генералне скупштине Екуменског форума хришћанки Европе, у манастиру Свети Николај, Соко град, а под благословом преосвећеног владике Лаврентија.

Том приликом ће се 120 жена различитих хришћанских деноминација дружити и разговарати на тему из Књиге о Јестири „Ако заћутим у ово доба…“ – хришћанке говоре.

Припремни састанак одржаће се у Земуну од 15. до 18. марта.

„Надамо се и желимо да овакве иницијативе постану редовна пракса и допринесу бољем упознавању без кога нема поштовања и раста у култури мира“, саопштава Мах – клуб поштовалаца времена из Земуна.

(Студио Б, 13. 3. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

  1. Да ли стварно треба да са нас отпадне сво некротично ткиво, да бисмо могли да изађемо из овог брлога у коме трунемо?!

  2. А-НА-КСИ-ОС !
    преосвећени владико Лаврентије

  3. Не занима ме да ли је тај Лаврентије аксиос, или анаксиос, али ме је “одушевио“ текст на плакату/позиву (?) на тај скуп “….Kluba poštovALJAca vremena…“ (ваљда ваљају време, а коме ли га “уваљују“?) . На страну што је штампан латиницом (што је свињарија своје врсте), али ако се потрудите да га прочитате, не можете се отети утиску да је тај бесмислени текст саставио неки идиот. Ако се ишта практично из њега може закључити, изгледа да је први такав скуп већ [вероватно под Лаврентијевим “благословом” (?)] одржан у истом манастиру, у Србији још 2015. године? Дакле, ово није “сефте”.

  4. @Јован Јовановић

    Аксиос:):)

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading