Саша Јанковић: Рекао сам Весу Мичелу да је заблуда да се проблем КиМ може решити у диктатури

Помоћнику државног секретара САД Мичелу изнео сам став ПСГ да је заблуда да се косовски проблем може решити у диктатури, уместо у демократији, написао је Јанковић на Твитеру

Саша Јанковић (Фото: Танјуг/Д. Кујунџић)

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић изјавио је да је помоћнику државног секретара САД Весу Мичелу на састанку у Београду рекао да је „заблуда да се проблем Косова може решити у диктатури, уместо у демократији“.

„Помоћнику државног секретара САД Мичелу изнео сам став ПСГ да је заблуда да се косовски проблем може решити у диктатури, уместо у демократији. Мичел са Балкана одлази очигледно забринутији него што је дошао“, написао је Јанковић на Твитеру.

Додао је да су Заједница српских општина, колективна права Срба и екстериторијалност манастира оствариви.

Мичел се у среду састао с председником и премијерком Србије, као и с представницима опозиције. Према писању медија, на састанку су, поред Јанковића, били и председник Народне странке Вук Јеремић, председник Демократске странке у оставци Драган Шутановац и Драган Ђилас.

(Агенције/НСПМ, 13. 3. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Додао је да су Заједница српских општина, колективна права Срба и екстериторијалност манастира оствариви.

    Екстериторијалност на територији сувереног Косова у било ком облику није остварива. Па то су озбиљни људи, не пајаци као српски политичари. Колективна права Срба већ се остварују – уосталом постоји гарантовани број посланика српске народности у приштинском парламенту. Биће и ЗСО, негде уочи учлањења Косова у ЕУ.

    Тако да се ова изјава госн Јанковића сврстава у едицију – он говори мало, али глупо.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading