Дачић поклонио Мичелу изјаву америчког председника Вилсона о Косову из 1918.

Дачић је помоћнику државног секретара Стејт департмента уручио изјаву америчког председника Вудроа Вилсона о Косову, поводом Видовдана, под насловом „Славимо Косово као Дан части“ из Њујорк тајмса од 19. јуна 1918. године

Вес Мичел и Ивица Дачић (Фото: Министарство спољних послова)

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић разговарао је данас са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Весом Мичелом о регионалној стабилности, европском путу Србије, као и наставку Бриселског дијалога.

Мичел, који борави у Београду у оквиру своје прве посете региону од кад је преузео функцију, истакао је да Сједињене Америчке Државе сматрају Србију једном од најзначајнијих земаља региона и окосницом стабилности на Балкану.

Дачић је указао да Србија цени подршку САД и изразио интерес да се позитивна динамика билатералних односа развија и у будућности, нарочито када се обележава 100 година од када је, у знак савезништва са Србијом, подигнута српска застава на Белој кући.

САД континуирано подржавају европски пут Србије и остваривање напретка у оквиру Бриселског дијалога, указао је Мичел.

У циљу оживљавања традиционално савезничких веза и пријатељских односа, као и даљег интензивирања сарадње и међусобног разумевања, Дачић је помоћнику државног секретара Стејт департмента уручио изјаву америчког председника Вудроа Вилсона о Косову, поводом Видовдана, под насловом „Славимо Косово као Дан части“ из Њујорк тајмса од 19. јуна 1918. године.

(Данас, 13. 3. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Још само да грађанима Србије објасни зашто је потписивао Споразуме у Бриселу којима су и имовина и надлежности државе Србије предата Албанцима.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading