Драган Петровић: Ближи се последњи тренутак да спречимо издају Косова

Вучићу не треба дати простор да омогући тзв. Косову столицу у ОУН, посебно имајући у виду постепену промену односа снага у свету, рекао је др Петровић

Драган Петровић (Извор: Балкан инфо)

Научни саветник др Драган Петровић је гостовао код Теше Тешановића у двосатном интервјуу за продукцију „Балкан инфо“, чија је главна тема била Косово и Метохија. Да ли ће Вучић након доношења Бриселског споразума, који је противуставан и врло штетан за српске државне интересе, покушати да оствари и оно што је најавио: да омогући тзв. Косову столицу у ОУН, за шта би ипак био потребан референдум грађана Србије. Др Петровић је анализирао све околности по овом питању, где је референдум грађана незаобилазан. Указао је на изузетну важност да се – ако дође до тог референдума – он обори, односно да се не да простор Вучићу да омогући тзв. Косову столицу у ОУН, посебно имајући у виду постепену промену односа снага у свету и да све више држава које су чак и признале Косово као независну државу повлаче ту одлуку или показују спремност да је преиспитају.

Анализирани су београдски избори које је Вучић добио, и где је Петровић указивао на мноштво недемократских елемената у и око изборног процеса, али и на бројне пропусте саме опозиције.

У последњој трећини ове двосатне емисије, Петровић је, као стручњак за Русију и постсовјетски простор, говорио о руској званичној политици и њеним ефектима у самој Русији, као и у међународним односима. Након предстојећих председничких избора у Русији, где је садашњи председник Путин фаворит за још један мандат, Петровић наговештава даље потезе и политику Русије према Балкану, промене које очекује, али и недостатке које је та политика до сада имала нарочито по питању Црне Горе, као и у односу према унутрашњим приликама у Србији.

Традиционална наклоност руске геополитике према православном и словенском елементу на Балкану по др Петровићу није спорна, што се може видети посебно по питању Косова и Метохије, Републике Српске, Македоније, али начин деловања, посебно тзв. мека моћ битно заостају за деловањем већине западних сила, пре свега САД.



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Oko treceg minuta i dvaespete sekunde (ne)postovani doktor petrovic tvrdi da je B.Stefanovic nezvanicno postigao *briselski sporazum*.
    Budalastine kojima komunisti sludjuju javnost u gulagu srbija su sve bizarnije. U tom pogledu se mreza (www) nevidjeno zloupotrebljava.
    Srbi odumiru, srbija sve manja. Komunjarama super, digitalizovali i sebe i gulag Srbija. Guilag uza srbija tojest.
    Gledanjem emisije preuzimate odgovornost po sopstveno psiho-fizicko zdravlje.

  2. Докле нас више мучите овим “ликом”??? Докле, ово је горе од Гуантанама!!

  3. Једном отпораш, увек отпораш!
    **** ***** **** **** **** ***.
    Преучио човек.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading