Кајл Скот: Све што је обећано мора да буде спроведено, „унутрашњи дијалог“ напредује

„Сва обећања дата у бриселском дијалогу би требало да се изврше, а то укључује и Заједницу српских општина“, рекао је Скот

Кајл Скот (Фото: Р. Крстинић)

Све што је обећано мора да буде спроведено у дело, изјавио је за О2 ТВ амбасадор САД у Србији Кајл Скот одговарајући на питање да ли је бриселски дијалог Београда и Приштине ушао у слепу улицу.

„Сва обећања дата у бриселском дијалогу би требало да се изврше, а то укључује и Заједницу српских општина“, рекао је Скот упитан о непримењивању са приштинске стране договора да формира Заједницу српских општина.

Скот је изјавио да не види разлог да дијалог између Београда и Приштине упадне у озбиљну кризу и оценио да унутрашњи дијалог о Косову и Метохији напредује.

Скот је рекао да је, према његовим сазнањима, технички састанак представника Београда и Приштине у Бриселу прошле недеље „прошао доста добро“ и да ће за неколико дана бити одржан још један састанак.

„Видим да овај процес напредује, али то није питање само техничког дијалога већ много шире“, рекао је Скот одговарајући на питања новинара у Агенцији за реституцију.

Амбасадор је оценио да напредује и процес унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

„Надам се да ће српска влада по завршетку овог процеса изаћи са неким предлогом, а видим да и у Приштини желе да се постигне правно обавезујући споразум о нормализацији односа Београда и Приштине. Мислим да је то циљ свих нас и да је важно и за Србију и за Косово, као и за ЕУ и процес европских интеграција свих земаља у овом региону“, рекао је Скот.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/Политика, 9. 3. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар