Његош са Твитера: Посланица Србима

Сви „твитови“ састављени су у један текст и преузети са Твитер профила ppnjegos

О, моји несрећни Срби…

Ви мишљасте да се на изборима нешто мијења.

Једину промјену са којом можете спасити род и отаџбину је промјена у срцима вашијем. Но, ви сте се Бога одрекли, идете за својијем умом који само о злу мисли. Ви само чекате како брату својему да напакостите…

Вама Срби је милије кад брата зло погоди но да вас Сунце огрије. Спремни сте на сваку опачину, мрзост и клевету. За ситне паре душу продадосте ђаволу, и не видите даље од вагана. А не живи човјек само о хљебу, о слијепци, но о Ријечи Божијој коју не слушате.

Слушате лажне пророке, волите да вас чешу по ушима, непокретни за добро, али летите за шаренијем лажама. Имасте прилике да се образујете, али одбацисте науку Христову и пођосте лажнијем идолима. Не љубите слогу, мир, но се пјаните туђом несрећом, а ево ви несрећа у дом стигла давно.

Ви ћете се одрећ’ и оца и матере, пљунућете на свето Косово јер сте сасвијем разум изгубили. Надате се материјалној користи, а и њу ће ви ђаво позобат’. Робови сте у собственој земљи јер презресте Христа који ве на слободу призива.

Градите храмове а Име Божије не зазивате, клањате се икони, а свеце не почитујете. Своју ђецу не познајете, продали сте их туђинима, ево син мајку шамара, ћерка оца пљује. Зло сте сјеме посијали грко.

Мислите Срби да сте памет свијета попили, а безумни, не знате што чините. Српско канђело угасисте, пљунусте на образ и врлину. Немате се чему надат’ но пропасти која ве походи ево већ толико годиницах, а ви карање не разумијесте, но и даље главу у глибу држите.

Смијете се братољубљу, злочинство ви из очију сијева. Љепше ви је брата нагрдит’ но убогога нахранит’. Псујете, опадате, уједате, а добру се надате. Сваки божији закон сте погазили, у људе лажљиве се надате. У широке сте се гаће обукли, но ће ви се путеви сузит’. О добру појма немате.

Српско сте име унизили. Све добро у ризници душе сте продали. Милостиви Бог ви остави какву такву Србију коју нијесте заслужили, да се како призовете. Но ћете и њу изгубит’ због злочинства што једни другима товарите. Ви не хоћете љубит један другога, но веселит се братовој несрећи.

Но се молим свевишњему Богу да ви како разум поврати. Али препунисте мјешину гријеха. Земља стење од вашега безаконства. Попирете вјечне законе, дичите се својијем палијем разумом а не знате хоћете ли се сутра пробудити. Богу хвалу не дајете. Доброга исмијевате, злога славите.

Окренусте туђијем злим путевима, Светога Саву не слушате.Чему ли се ви надате? Мислите 5, 10 годиницах живјет у материјалном благостању, а не знате несрећни да су те године у власти Божијој. О вјечности не размишљате, учите ђецу да су мајмунови синови, пакао ви се грохотом смије.

Човјек није случај на земљи. Знате ли да сте крвљу повезани од Адама па до краја свијета? Хоћете ли генетику, у коју се сад кунете, оставит’ ђеци добру или лошу? Али ви о генетици појма не имате. Не знате што је суштаство човјеково на земљи, а мислите да горе помијерате.

Но се споменимо добра и совјести док је имамо. У памет се браћо Срби јер је дошла ура потоња. Не иде ви више овако. Или ћемо се обратити ономе што је Свети Сава за нас Богу измолио, или ћемо остат’ брука и вјечно грдило. Не уздајте се у лажљивога чојка, но у Бога јединога.

Објављено уз сагласност аутора Твитер профила ppnjegos

Приредио: Војо Мистовић
Опрема: Стање ствари
(Српски културни клуб, 5. 3. 2018)



Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading