Рамуш Харадинај: Против сам размене територија, остало још да нас Србија призна

„Заинтересовани смо да седнемо за сто са председником Вучићем и да завршимо оно што је остало отворено између Косова и Србије – а то је признање”, рекао је Харадинај

Рамуш Харадинај на Инвестиционом самиту у Лондону, лево Ана Брнабић (Фото: Кабинет Ане Брнабић/Данас)

ЛОНДОН – Косовски премијер Рамуш Харадинај, против кога је Србија као бившег команданта такозване ОВК издала потерницу због почињених ратних злочина, изјавио је данас за Би-Би-Си (BBC) да је у потпуности против „уступања територије” Београду и „промене граница”, јер „такве приче доводе до трагедија”.

На питање да ли је спреман да уступи северни део територије Косова Београду, како би се решио спор између две стране, Харадинај је одговорио да су „приче о територијама довеле до трагедија и ратова на Балкану”, истакавши да не жели још један рат у региону.

Новинар британског медијског сервиса констатовао је да Харадинај има „прозор могућности”, а то је, истиче новинар емисије „Хардток”, председник Србије Александар Вучић, „који је решен да уведе Србију у европску будућност и многима се чини спремнијим за компромис него што су то били српски лидери у прошлости”.

„Заинтересовани смо да седнемо за сто са председником Вучићем и да завршимо оно што је остало отворено између Косова и Србије – а то је признање”, рекао је Харадинај.

Међутим, нагласио је да о размени територија не жели да разговара јер је, поновио је, то довело до ратова у прошлости.

„Ако отворимо то питање, то је прича без краја и конца. Ја сам у потпуности против тога. Још носимо ране из ранијих трагедија и не желимо да их поново отварамо”, закључио је Харадинај за Би-Би-Си. 

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/Политика, 28. 2. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Паметно и ја сам против размене српских територија. Због чега би власник стана делио свој стан са лоповом који се увукао на просјачење и тражење милости, а онда кренуо да малтретира власника? Нема преговора са Приштином него са Тираном и то по две тачке: Враћање илегалних имиграната који су се у последња два века убацили у Србију и повраћај, за почетак српског Драча, Валоне, Скадра. Репубљик е Шћиперисе је 1913. направљена на српској земљи, па ће једног дана бити и цела враћена у састав Србије, али за почетак могу и горе поменути Драч, Валона и Скадар.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading