Site icon Стање ствари

Соросов фонд донирао књиге „Срби и Албанци кроз векове“ Петрита Имамија

Advertisements

Библиотека града Београда данас је, захваљујући донацији Фондације за отворено друштво Србија, постала богатија за 38 комплета тротомног дела Петрита Имамија „Срби и Албанци кроз векове“ у издању Самиздата Б92

Фото: ФоНет/Фонд Б92

Циљ донације јесте да помогне у популаризацији и стимулисању информисаног унутрашњег дијалога о односима између Срба и Албанаца, тако да ће укупно 250 комплета овог капиталног дела кроз ову акцију бити обезбеђено за све регионалне, универзитетске и градске библиотеке широм Србије, наводи се у саопштењу.

Фондација за отворено друштво, Србија подржава друштвене дијалоге о питањима од суштинске важности за све грађане Србије, као и њихово што веће учешће. Једно од таквих питања о коме се води интензиван дијалог у Србији данас је однос Србије и Косова, изјавила је координаторка програма Фондације за отворено друштво Александра Шањевић.

Библиотека града Београда се захваљује Фондацији за отворено друштво и Самиздату Б92 на донацији књига које ће бити прослеђене у мрежу наших библиотека и огранака и бити доступне свим корисницима и грађанима које занима историја и посебно ова тема, рекла је директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков.

Сада је актуелно питање унутрашњег дијалога и стварање услова за решавање косовског проблема и капитално дело „Срби и Албанци кроз векове“ Петрита Имамија је веома значајан преглед историјских чињеница и документа све до данашњих дана, рекао је представник Самиздата Веран Матић.

Наслов: Стање ствари

(ФоНет/Данас, 27. 2. 2018)