Соросов фонд донирао књиге „Срби и Албанци кроз векове“ Петрита Имамија

Библиотека града Београда данас је, захваљујући донацији Фондације за отворено друштво Србија, постала богатија за 38 комплета тротомног дела Петрита Имамија „Срби и Албанци кроз векове“ у издању Самиздата Б92

Фото: ФоНет/Фонд Б92

Циљ донације јесте да помогне у популаризацији и стимулисању информисаног унутрашњег дијалога о односима између Срба и Албанаца, тако да ће укупно 250 комплета овог капиталног дела кроз ову акцију бити обезбеђено за све регионалне, универзитетске и градске библиотеке широм Србије, наводи се у саопштењу.

Фондација за отворено друштво, Србија подржава друштвене дијалоге о питањима од суштинске важности за све грађане Србије, као и њихово што веће учешће. Једно од таквих питања о коме се води интензиван дијалог у Србији данас је однос Србије и Косова, изјавила је координаторка програма Фондације за отворено друштво Александра Шањевић.

Библиотека града Београда се захваљује Фондацији за отворено друштво и Самиздату Б92 на донацији књига које ће бити прослеђене у мрежу наших библиотека и огранака и бити доступне свим корисницима и грађанима које занима историја и посебно ова тема, рекла је директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков.

Сада је актуелно питање унутрашњег дијалога и стварање услова за решавање косовског проблема и капитално дело „Срби и Албанци кроз векове“ Петрита Имамија је веома значајан преглед историјских чињеница и документа све до данашњих дана, рекао је представник Самиздата Веран Матић.

Наслов: Стање ствари

(ФоНет/Данас, 27. 2. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Фонд за отворено друштво је финансирао објављивање многих дела о историји суседних народа. На многим делима пише да је објављивање помогао овај фонд.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading