Заштитник грађана: Стопа сиромаштва у Србији 25,5 одсто

Заштитник грађана Зоран Пашалић истиче да је према званичним подацима стопа сиромаштва у Србији 25,5 одсто, међу којима су, поред деце, у посебном ризику од немаштине старији и особе са инвалидитетом

Зоран Пашалић (Архивска фотографија)

Социјална правда представља основни предуслов за остваривање мирног и просперитетног живота свих грађана у друштву, рекао је заштитник грађана Зоран Пашалић поводом Светског дана социјалне правде.

Зоран Пашалић наводи да је социјална правда заснована на принципима једнакости, уважавању различитости и заштити људских права.

„А непрекидним подсећањем на значај ових вредности и искорењивањем главних препрека у остваривању социјалне правде обликујемо хумано друштво које негује достојанство свих својих грађана“, рекао је Пашалић, наводи се у саопштењу.

Истиче да је према званичним подацима стопа сиромаштва у Србији 25,5 одсто, међу којима су, поред деце, у посебном ризику од немаштине старији и особе са инвалидитетом.

„Органи јавне власти са посебном пажњом би требало да решавају проблеме најугроженијих, стварајући услове за настанак државе која штити права свих њених грађана“, закључио је заштитник грађана.

Светски дан социјалне правде, одлуком генералне скупштине УН, обележава се данас како би на посебан начин били истакнути глобални проблеми као што су сиромаштво, социјална и економска искљученост и незапосленост светске популације.

(Танјуг/РТС, 19. 2. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Шта је бре ово? Мирно се констатује да нам је 1/4 становника у беди. И ништа!!!

    Ускоро ће се констатовати да нам је 1/3 становништва у беди. И опет ништа!!!

    Дал је народ у Србији нормалан?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading