Драгослав Пакић: И медведи из „Врта добре наде“ се надају да ће отићи на рад у Немачку

Оно на чему Нови светски поредак тек намерава да почива у ЗООврту је већ у животној пракси

Сладак медвеђи живот (Фото: Ројтерс)

Три стуба ослонца Новог светског поретка нигде нису стабилнија и поузданија од оних у зоолошком врту. Тамо су отклон од религије, одрицање нације и равнодушност према родном идентитету тако видљиви и упадљиви да би се и најмања трунка сумње могла сматрати најобичнијом спин провокацијом.

Оно на чему Нови светски поредак тек намерава да почива у ЗООврту је већ у животној пракси.

У београдском ЗООврту, који носи назив „Врт добре наде“, медведи се надају да ће једног дана сви отићи на рад у Немачку где би неки међу њима у Берлину, уколико их послужи срећа, могли доспети и до звања „Златног медведа“ на општу ползу српских филмаџија.

Лавови сањају Венецију и у њој почасну титули Il leone d‘Oro о чему би Кустурица могао написати још једну књигу.

За разлику од Поретка, у коме су нелогичне и неприродне коалиције сасвим могуће, у Врту се никада не може десити да у коалицији буду Вук и Овца, Лисица и Кока или Лав и Кошута. Осим тога, у Врту нико није кажњен ако не пређе преко зебре. Право јачег се дословно примењује и ужива општи респект. И то траје вековима, односно без ограничења мандата.

У Поретку је од homo animalisa постао homo sapiens који је потом мутирао у homo economikus коме је врховни Циљ – потрошња; врховни Бог – профит; и врховни Храм – шопинг мол.

Нови светски поредак је установио да је Поредак успостављен Француском револуцијом уз мото: Egalite, Liberte, Fraternite најобичнији плагијат као и многи српски докторати, јер је дословно преписан Хришћански концепт Свете Тројице  по коме смо пред Оцем сви – исти; пред Духом сви – слободни, а пред Сином сви – браћа.

Управо због тога Нови поредак, ради слободе укида религију, ради истости укида нацију, а да би сви међусобно били браћа, брише и разлику у половима. Сестара, као што се види, више нема.

Поредак и Врт би се ипак могли довести у исту раван само у погледу људских права, слободе говора, слободе штампе и борбе против корупције.

Када су међуљудски односи и слобода говора у питању, ствари су изједначене. И на једном и на другом месту нико ни са ким не говори нити ко кога зарезује због чега се и добија утисак да су сви тупи.

Додуше, да не бисмо грешили душу, мора се признати да у понеким случајевима једни на друге почињу да реже.

Духови се у оба ентитета посебно узнемире у време избора и време парења. У питању је борба за продужетак врсте на власти па се такво стање духа може лако разумети.

Београдски зоолошки врт

У Врту нико никоме не даје лажна и неостварива обећања. Нико никада није обећао рибама да ће једног дана и оне добити право на реч. Жирафама се не прети што живе на високој нози. Нико не завиди поларној лисици на скупоценом крзну које носи у свим приликама а не само на јавним скуповима да напакости дамама супротног пола.

У Поретку је на улицама положај зебре изједначен са положајем лежећих полицајаца али без права на заслужену пензију. И ником ништа.

Насупрот Врту, где је свако на свом месту и у правом тренутку, у Поретку обећавају куле и градове на води, бесплатне пљескавице на ћумуру и повећање пензија, плата и полних органа.

Онај основац рече да је пристао да пије рибље уље јер су му рекли да је то исто редовно радио и Краљевић Марко па му је порастао буздован.

Зато је право чудо како никоме од учесника јавног живота у предизборној борби за боље сутра није пала на памет спасоносна идеја да бирачима, поред толиких буздована, бесплатно понуди и рибље уље.

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се претплатите на нашу мејлинг листу (лева колона на сајту), прикључите нашој страници на Фејсбуку, налогу на Твитеру и/или Linkedin мрежи.



Categories: Сатиристика

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading