Бернар Кушнер: Видео сам силоване Српкиње у Приштини 1999. године

Кушнер је казао и да је у то време обилазио и српске куће у Приштини где је видео „жене које су биле нападнуте и силоване”

Бернар Кушнер (Фото: Танјуг/НАТО)

Приштина – Бивши административни руководилац Унмика Бернар Кушнер изјавио је да је север Косова „одвојен од почетка” и присетио се да је 1999, приликом обиласка српских кућа у Приштини, видео жене које су биле нападнуте и силоване. У разговору за приштинску телевизију „Клан Косова” Кушнер је рекао да је његова улога била да донесе мир, преноси РТС.

„Север Косова је био одвојен од почетка, јер нисмо желели да предузмемо борбене акције које би вратиле рат. То је подручје које се налазило у географији Косова, и успели смо да остваримо могућност да обилазимо три подручја на северу. Нисам дошао овде ради рата, један од успеха Уједињених нација јесте што више није било рата”, рекао је бивши шеф Унмика.

Наводи се да је Кушнер, присећајући се доласка на Косово 1999. године, навео да га „највише погађа масакр почињен над сељанима”. „Још увек плачем када се сетим тог времена, масакр сељана, била је болна реалност која ме је пуно погодила”, рекао је Кушнер.

Он је казао и да је у то време обилазио и српске куће у Приштини, заједно са тадашњим командантом ОВК и садашњим косовским председником Хашимом Тачијем, где је видео „жене које су биле нападнуте и силоване”.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/Политика, 20. 2. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Наш пријатељ Кушнер! А нека су Танјуг и Политика то објавили и ви пренијели. Тако нам и треба. Ваљда ће нам и Кушнер опростити што нас је тукао. И силовао.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading