Трибина „Придружи се и ти Апелу за одбрану КиМ“ у Новом Саду

У петак, 23. фебруара у 19 часова, амфитеатар на СПЕНСУ (Сутјеска 2, Нови Сад) трибина „Придружи се и ти Апелу за одбрану Косова и Метохије“.

Учествују:

Слободан Рељић
Милош Ковић
Срђан Шљукић
Слободан Владушић



Categories: Моба

Tags: , , , ,

2 replies

  1. “A istorijska realnost je da su APEL za odbranu Kosova i Metohije potpisali svega petnaestak hiljada građana, što je nedovoljno za bilo kakvo političko delovanje i što pokazuje izuzetnu sposobnost režima da izmanipuliše građane.Da li ste vi, koji čitate ovaj tekst potpisali Apel? Zašto niste? Šta vas je sprečilo? Čega se bojite? Plašite se da ne izgubite posao? Ako niste obavešteni, kako je to moguće? Zar ne upotrebljavate kompjuter? Zar ne čitate vesti? Zašto je tako mali broj ljudi potpisao Apel? Zašto se režim uplašio od Apela i banalne izjave mitropolita Amfilohija? ”

    http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=408&cl=07

    – Deo o referendumu kao da sam ja pisao…

  2. Помаже Вам Бог!

    доле је садржај писма (‘мејла’) послатог 16.феб.2018.г., између осталог и, на адресу СТАЊЕ СТВАРИ

    ‘тема: из_ПРОЛОГА_СвВладике_Николаја_за_данас

    Помаже Бог!
    Срећан празник!

    Поука, наук (поготово) за вође народне (и све оне по којекаквим странкама политичким; активистима и сипатизерима истих), али уједно и за све духовне пастире (!),
    поука, наук за све интелектуалце и научнике,
    поука, наук за све, стомаком вођене душе.

    Без претходног (искреног и покајног) оБожења и оПравослављивања васцеле Србадије нема никаквог (савременим речником речено) позитивног помака у Отаџбини нам, нема никакве (УСПЕШНЕ) борбе ни за Косово и Метохију, ни за било који други крај србски, нема никаквог напретка – ни духовног, ни телесног – ни једној души Божијој, нема бољитка – никаквог – ни у којој сфери живота овде на земљи, тако кратког и привременог !
    На жалост, никакви АПЕЛИ или НАРОДНЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ, никаква НАУКА, никаква ЕДУКОВАНОСТ (припадника интелектуалне елите), а без претходног оБожења и оПравослављивања, не могу заиста, не могу успешно, не могу истински, не могу трајно да помогну ни појединцу, ни Отаџбини.

    СОЗЕРЦАЊЕ
    Да созерцавам Господа Исуса као камен темељац и то:
    1. као камен темељац у зидању личнога карактера,
    2. као камен темељац у зидању породице и народа,
    3. као камен темељац сваког добронамерног друштвеног преображаја и човечанског подузећа.

    БЕСЕДА
    о Духу Божјем који говори кроз духоносце
    Не брините шта ћете говорити…
    јер Дух Оца вашега говориће из вас. (Мат. 10, 19-20)
    Ово су речи Онога, који све зна, и који је објавио свету знања, која нико пре Његове посете људима није знао. Ако је неко испуњен Духом Божјим, онда не говори он од духа човечјег него Дух Божји говори из њега и кроз њега. Онда је он само справа или лира Духа Божјега, кроз коју Бог Дух говори. И кад говори такав човек, говори непогрешно, и нико не може наћи лажи у говору његовом осим оних који по сувраћености ума свога сматрају истину за лаж. Како говоре људи, испуњени Духом Божјим, то се показало јасно на примеру пророка, и још јасније на примеру апостола. Толико су изгледале чудне и невероватне речи апостолске туђинцима, тј. онима, који нису имали Духа Божјега у себи и који су знали да говоре само од земље, да су сматрали апостоле пијаним. Уосталом, пијаним и смешним изгледали су незналицама и сви они људи, који су први почели говорити о скривеним чудесима овога физичког света, о снази паре, магнетизма, електрике, бежичне телеграфије, разговора на даљину. Како тек да не изгледају пијаним и смешним духовни људи, који Духом Божјим говоре о безбројним скривеним тајнама царства духовнога! Ко год се скруши пред Богом, Бог га чини силним. У скрушено срце Дух Божји се усељава и одатле говори кроз уста човечја. То је потврђено не само на пророцима и апостолима него и на многобројним Божјим синовима и кћерима.
    Господе благи, не ускрати нам Духа Твог Светог. Теби слава и хвала вавек. Амин.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading