Ненад Прокић: Решење за саобраћај је тешки метро

Када је реч о Београду три најважније ствари су: чисте улице, чиста администрација и чист ваздух

На београдским изборима 4. марта први пут ће наступити Странка правде и помирења (СПП) Муамера Зукорлића. Кандидат за градоначелника ове партије, драмски писац Ненад Прокић каже да је прихватио да буде први на листи СПП-а јер су власти у нашој земљи предуго гурале Србе с другим народима у конфликт без краја.

„То је довело до терора малих разлика. Ако Србија заиста жели да прати пут европских и цивилизацијских интеграција, онда је и ово начин да покаже своје тренутне перформансе. Ако је Београд спреман за таква догађања, онда ће то ускоро бити и цела Србија. Желим да охрабрим сваку регионалну станку у Републици Србији да почне да се бави и оним проблемима који се не тичу искључиво сопственог пупка. Они су наши равноправни грађани и такве морају да им буду и амбиције, а не да служе као монета за поткусуривање у српској политици”, каже Ненад Прокић у разговору за „Политику”.

Одговарајући на питања новинара Дејана Спаловића, Прокић је рекао и ово:

Како бисте решили питање саобраћаја у Београду?

Метро. Прави, тешки и са разумно постављеним линијама. У том послу Београд касни 150 година. Ту ова власт може с пуним правом да се позове на грешке претходника. А када је реч о још важнијем мултиетничком саобраћају, желимо да направимо мултиетнички културни центар у Београду, који ће бити дом свим мањинама, за све догађаје које би хтели да организују. Култура данас настоји да буде забава, тако да она остаје површна, а некадашња чврста уверења која смо имали и која су наши преци имали, сада више не постоје и у њих више не верујемо. То се зове погрешни, наказни друштвени турбо фолк модел. Против њега се морамо борити свим средствима.

Политика, 14.2.2018, стр. 6



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading