ВУЧИЋ НАЧИТАНО: Мој омиљени роман је „Животињска фарма“!

Откада сам вратио последњу књигу у библиотеку, читам само твитове, рекао је Александар Вучић, али ћу вам рећи да је „Животињска фарма“ Џорџа Орвела мој омиљени роман

Вучић у библиотеци тражи “Животињску фарму” (Фото: Јутјуб)

Београд, 10. 2. 2018. (С*ање ствари) – У најновијем броју светског магазина GQ објављен је разговор са председником Србије Александром Вучићем. Председник је одговарао на питања из традиционалне рубрике „Оливерин упитник“, преноси Nedeljnik у свом ексклузивном издању за јужноафричко тржиште: Razgovori sа akademicima – Флуент енглиш.

Председник се захвалио на реткој прилици да се и његов глас чује у „Оливерином упитнику“, а онда је рекао да се у слободно време бави изборном кладионицом и да има мало времена за читање. „Откада сам вратио последњу књигу у библиотеку, читам само твитове“, рекао је Александар Вучић, „али ћу вам рећи да је Животињска фарма Џорџа Орвела мој омиљени роман“.

Један од најучених председника на свету, Александар Вучић, поделио је са читаоцима и шта му се на тој „Фарми“ највише допада: „Мој омиљени цитат је РАДИЋУ ВИШЕ – посебно јер, према неким теоријама, то није смислио Орвел него је аутор протестант Макс Вебер.“

После ове председничко-читалачке исповести Пингвин букс одлучио је да доштампа два милиона примерака „Фарме“ на енглеском и милион комада на српском језику.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading