Драгослав Пакић: Са Дедиње на Цетиње!

Влада Црне Горе са визијом признала би и Дедиње за самосталну државу са правом на слободно и драговољно отцепљење, када за то дође прави тренутак, и присаједињење Цетињу

Извор: ИН4С

Преко 85 одсто грађана Црне горе било је против одлуке Владе да призна Косово – рекао је Душко Марковић, њен премијер.

Али, Влада је имала визију. И телевизију.

Да је у Црној гори, поред грађана, било, као у Србији, и сељака, супротстављање би било 110 одсто. Оних десет процената би дошло из Србије и Русије. Само зато што нас мрзе. Јер смо најбољи.

Србија може да захвали само свом свецу Сави, који је тада био и црногорски светац, да Црна Гора није била чланица НАТО-а у време милосрдног бомбардовања. Да јесте, Влада би бомбардовала Србију братски. Сиромашни уранијум би био испод части једне еколошки богате земље каква је Црна гора.

Користио би се најбогатији уранијум који не постоји ниђе на свијету до у Црну Гору.

Влада Црне Горе са визијом признала би и Дедиње за самосталну државу са правом на слободно и драговољно отцепљење, када за то дође прави тренутак, и присаједињење Цетињу.

Београдски пашалук не би био до Ниша, како усијане великосрпске глава болесно маштају. Границе би биле од Петловог брда до Карабурме и од Бановог брда до Сава мале.

Карабурма би располагала неприкосновеним правом на слободно кретање, наравно, према Дунаву, а не ка Европи. Уосталом, Карабурма се, и поред противљења и строге контроле страховладе диктаторског режима у Србији, еppur si muove – да се изразимо на матерњем.

У Сава малу би се из Париза вратили прогнани пацови са одговарајућом материјалном надокнадом за претрпљени страх и разна друга малтретирања са фантомкама.

Влада у Приштини изражава најдубљу захвалност Влади у Титограду за признавање и визију.

Такође се захваљујемо – наглашавају у Приштини – на усвајању нашег лепог албанског језика као званичног. За сада само у Улцињу.

Нека се припреми и Титоград – настављају са нескривеном надом у још већу визију пријатељске Владе, чланице… (По тумачењу еминентних косовских познавалаца историје Илира, у Приштини се сматра да је Подгорица измишљено име са горким окусом Српства. Име главног града државе Monte Negro које одговара пријатељској земљи Косово је Титоград – подвлаче у Приштини.)

У знак захвалности црногорској Влади што је, и поред противљења грађана Црне Гора и Србије, из школских уџбеника избацила Његоша, у Мостару доказаног исламофоба и етничког чистача Црне Горе од потурица и других евроатланских присталица, Влада у Приштини је дефинитивно избацила из употребе Његушку пршуту а размишља да се, због тога што се у Никшићу још увек говори српски, избаци и Никшићко пиво.

Заједно смо јачи! – поручују обе Владе. Ми смо два ока у истој глави са НАТО мозгом где су паметне само ракете.

У Црној Гори је све ограничено осим ограничења Миловог мандата.

Уколико би Подгорица и Приштина наставиле да се гурају на истој страни НАТО барке, постоји оправдана бојазан да би се, због тога, барка могла и преврнути.

Ако не верујете, питајте Обаму и Хилари.

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се претплатите на нашу мејлинг листу (лева колона на сајту), прикључите нашој страници на Фејсбуку, налогу на Твитеру и/или Linkedin мрежи.



Categories: Судбина као политика

Tags: , , ,

1 reply

  1. eh, kad bi NAROD CRNE GORE bile sve same posrbice…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading