ВУЧИЋ СМОРЕНО: О Јасеновцу не желим да чујем ништа наредних десет година!

Загреб, 7. 2. 2017. (С*ање ствари) – Пред посету Хрватској председник Србије Александар Вучић је, у ауторском чланку за „Штросмајеров зборник“, истакао да „није био луд Јосип Броз Тито што није дао Србима да чепркају по јамама и масовним гробницама“ и додао да „најмање десет година не жели да чује било шта о Јасеновцу“!

Вучић и Колинда – више см(ј)еха, мање злочина (Архивска фотографија: CROPIX/Pedja Milosavljevic)

Предлажући мораторијум на болне теме српско-хрватске повијести, председник Србије је отворио душу у потресном интервјуу за Великохрватску државну телевизију: „Више не могу да слушам о Јасеновцу, Јадовном, Пребиловцима и осталим јамама… Дојадише и Хрватима и Богу и народу! Зар ти Срби не могу мало да причају о разуђеној хрватској обали, доброј храни, фантастичној забави током летњих месеци и прелепим Хрватицама?“

Вучић је такође поздравио заједничку одлуку HAZU и САНУ да се оформи комисија која ће имати задатак да, током једнодневног рада, потврди налазе хрватских државних хисторичара о „измишљеном геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима“.

Председник Србије је као посебно малициозно означио што понеки историчар говори да је логор Старо сајмиште био на територији Независне Државе Хрватске: „Као да је то битно на чијој је територији био логор?! Ми Срби морамо погледати своје прљаве злочине и геноциде, а не да гледамо у туђе чисто двориште.“

На крају је Александар Вучић означио као злонамерне лажне вести да ће новинар Веран Матић, у оквиру регионалне сарадње Комисије за Старо сајмиште, постати управник Јасеновца. „Матић нам је неопходан у Србији, а ви у Хрватској нађите другог да вам тамо управља“, поентирао је председник Срба и Србије.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

6 replies

  1. sabor debila i mentalnih nakaza …

  2. Ovaj pokvarenjak je veći dušman od Taçija i Haradinay skupa!

  3. Zapevaj im i pesmu Danke Dojčland i predlažemo i tebi moratorijum, jer i mi Srbi više ne možemo da slušam o privrednim uspesima, stranim investitorima, novim radnim mestima i ostalim šareim lažama… Dojadiše te priče i Bogu i narodu! Zar ti Srbima ne možeš malo da pričaš o razornom siromaštvu, o penzionerima koji hranu trže po kontejnerima i o razuđenoj hrvatskoj obali, na koju zbog siromaštva ne mogu da odu i o mržnji koju (oni retki Srbi koji se prevare) na toj obali doživljavaju od Hrvata i lepih Hrvatica.

  4. Oper obesmisljavanje katolickih zlocina i guranje u analni otvor bez vazelina Hrvatima ko supozitorija! To su Srpski politicari od Kralja Aleksandra do ovog Aleksandra!

  5. Јасеновац и друге масовна стратишта нису тема за шалу, још мање за спрдњу. Без обзира не јаловост и промашаје политичког ”врха”, чак ни С*ање не треба да се спушта до таквог дна.

  6. au što ste vi naivni i glupi.Hrvatska nje iskoristila poluvreme do nsastanka Vučić-Grabar Kitarović za plasiranje svojih obmana i laži o genocidu srpskog naroda na ovom mpodručjuPredsednik Vučić sigurno ima takav stav o logorima koje ste naveli.Ali narod daje poslednju reč a ne ministri i premijeri

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading