Војислав М. Станојчић: Напредни брат те посматра

Стиче се утисак  да им је задатак да их добију од свих пунолетних Београђана, али ако то и не могу да постигну, важно је да будући бирачи непрестано осећају како их Велики брат (Мали Алек) непрекидно посматра и да његовом погледу никако не могу измаћи

Штанд СНС-а испред Дома омладине. На слици видите и припаднике специјалне АБХО јединице СНС-а (Фото: Стање ствари)

Крај улаза у оближњу самопослугу постављен је штанд Српске напредне странке. (Штанд нам долази из немачког језика а означава место запродају робе у овом случају – напредњачке магле ) Иза њега стоје старији мушкарац и нешто млађа жена. Огрнути су у неке беле мантиле од пластике које би највише приличиле пекарима, месарима,лаборантима, а можда и хигијеничарима.

Испред њих некакви спискови, хемијске оловке и јабуке док чувари штанда  очигледно искусно загледају људе који пролазе и очекују да им приђу, мада их и не позивају изричито..

Видим како једна како једна старија госпођа , која је очигледно пошла у самопослугу, застаје изненађено, затим прилази чуварима штанда и пита их:

– Извините, каква је то акција?

– Прикупљамо потписе, госпођо – предусретљиво јој објашњавају чувари штанда.

– Да, то видим, али за шта?

– За подршку изборној листи “Александар Вучић – зато што волимо Београд”.

– Али, колико сам ја чула, – каже госпођа, правећи се помало невешта,

– Српска напредна странка  је већ  одавно предала списак својих

кандидата, чини ми се да је била прва, и  он је усвојен без икаквих

примедби .

– Тачно тако – одговара јој човек у белом мантилу – Наша је листа прва предата и усвојена..

– Довде ми је све јасно – види се да госпођи нешто није јасно – али због чега поново скупљате потписе?

– За подршку – каже  напредњак. – Хоћете ли да потпишете?

– Немам намеру– одбија госпођа.

– Ја ћу гласати за другу листу.

– То је ваше право!– чује се и активисткиња.

– Надам се да јесте!– одговара госпођа и одлази  остајући тако и без хемијске оловке и  без јабуке којом би била награђена за своју изражену подршку, док чувари штанда  испред самопослуге свакодневно – као и на многим другим местима у нашем главном граду – настављају прикупљање потписа. Стиче се утисак  да им је задатак да их добију од свих пунолетних Београђана, али ако то и не могу да постигну, важно је да будући бирачи непрестано осећају како их Велики брат (Мали Алек) непрекидно посматра и да његовом погледу никако не могу измаћи.

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам све можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се претплатите на нашу мејлинг листу (лева колона на сајту), прикључите нашој страници на Фејсбуку и/или налогу на Твитеру.Categories: Судбина као политика

Tags: , , ,

Оставите коментар