Протест опозиције испред зграде РТС-а

У Београду, 4. фебруара одржан је протест на коме су представници више опозиционих странака и покрета затражили смену руководства РТС-а

Протест испред зграде РТС-а (Фото: Сава Радовановић/Танјуг)

Како је јавила репортерка Н1, на протесту су, између осталих, били Драган Ђилас, Саша Јанковић, Борис Тадић, Зоран Живковић, Драган Шутановац, Вук Јеремић, Борко Стефановић, Јанко Веселиновић, Санда Рашковић Ивић, Дуда Ивковић, Србијанка Турајлић, Синиша Ковачевић…

Чланови опозиционих странака траже смењивање генералног директора јавног сервиса Драгана Бујошевића, главног и одговорног уредника информативног програма Ненада Љ. Стефановића и председника Управног одбора Владимира Вулетића.

Више опозиционих странака је одржало протест испред зграде Радио-телевизије Србије тражећи оставке руководства те куће и захтевајући поштовање медијских стандарда и закона и равноправан третман свих политичких опција у извештавању. Нико од лидера опозиције није говорио на скупу.

Професор Факултета политичких наука и члан Покрета слободних грађана Србије Раде Вељановски обраћајући се окупљенима рекао је да се на програму РТС-а може видети само једна опција и један лидер и додао да РТС „прави светог Александра Вучића“.

Опозициони лидери испред зграде РТС-а (Фото: Сава Радовановић/Танјуг)

Он је колегама са РТС рекао да није тачно да председник владе и државе треба да буду највише на програму и упитао их по којим се то стандардима чини и професионалним нормама.

Окупљени су извиждали Дневник РТС-а у 19.30 h.

Редитељ и члан Народне странке Синиша Ковачевић рекао је да су испред РТС дошли са захтевом да се истина и реч ослободе.

Он је казао да се народ окупља на сваких неколико година у репризама на месту где треба да постоји јавни медијски сервис и кућа демократије, али да РТС то данас није већ да је “јавна кућа која извршава свако газдино наређење”.

„Ево нас пред кућом реприза серија, серија разбрибрига које се емитују све док их не научимо напамет, док се серије које упућују на слободну мисао и критику и осионост власти држе закатанчене“, рекао је Ковачевић.

Зоран Гавриловић из организације БИРОДИ на скупу је изнео податке о заступљености опозиције и владајућих странка у информативним емисијама РТС-а наводећи да је опозиција заступљена у секундама да се помињу и у негативној конотацији, док такве конотације за председника Србије Александра Вучића који је и највише заступљен на програму јавног сервиса готово да нема.

Медијски истраживач Јованка Матић оценила је да се на РТС-у само може видети једнострана слика и да нема тема које грађане интересују.

Бивши новинар РТС-а и члан савета за културу Нове странке Раде Радовановић рекао је да РТС није јавни сервис, па чак ни државна телевизија, већ „јавни сервис Александра Вучића“.

Он је казао да директор РТС Драган Бујошевић и главни и одговорни уредник Небојша Стефановић морају дати оставке, јер не обављају професионално свој посао.

Присталице удружења “Шта радите бре” Марка Бастаћа стигле су на протест бициклима, а на протест су били и представници Покрета уједињених фантома са фантомкама на глави.

На скупу су се могли видети транспаренти “против медијског мрака”. Поручено је да је РТС јавни сервис свих грађана и стога поново затражено да “отвори простор за опозицију”.

Окупљени су носили страначка обележја, а скуп је обезбеђивао велики број полицајаца.

Протест испред зграде РТС опозиција је организовала јер са представницима Управног одбора тог јавног сервиса јуче није постигла договор о извештавању о активностима опозиције.

Подсетимо, представници 13 опозиционих организација поднели су 12. јануара Радио телевизији Србије и Регулаторном телу за електронске медије захтеве којима траже поштовање медијских закона и стандарда, односно отварање медијског простора због објективног и професионалног информисања грађана.

(Н1, 4. 2. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

  1. Тужно и јадно, лажно и ниско, скуп издајника који су већ издали, вероломника који су већ преверили, љигаве марионете које опет себи тврде цену, а плаћени су баш онолико колико и вреде – ситнином и лажним тапијама и дозволама да могу да краду, дуговечно комуњарско крдо које малоумно иште привилегије које су на сиси посисали, јалова евроатлантска, ” граџанска ” Србија потуљеног либида у сталном терању, а са истим фетишима којима машу пред њима и доводе их у квадриплегичну, лепрозну ерекцију којом пенетрирају у своју безобалну празнину малобуржујске просечности…Олош као протестује против олоша, барабе прозивају барабе, ниткови оптужују хохштаплере, куси репате, полуписмени кидишу, као, на полусвет, празилуковићи на обер геаке, кокошари на јајаре, згубидани на мрсомуде, како год, све једнако деценијама пљују, понижавају, газе, погане, сатиру и затиру, силују и мрцваре, содоме и гоморе, трују и метиљају дивну Србију, дивну али несрећну, зле коби и худи од када је Бога оставила, још од фаустоликог Доситеја… Биће да као поколење и не заслужујемо боље, свега бесценог, Заветног и Митског, Светосавског и Битијског,Суштујућег и вечног, одрећи ћемо се, заборавити, издати и раскућити, и тек тада, када не будемо своји, своји на своме, Срби на Светосављу у Србији, појавиће се, Божанском Промишљу, нови Растко, да постане Монах Сава и да нас, јопет метне у закриље двоглавог орла где Црква и Држава у хармонији Причасте Вечну Славу Божију…Ех, Срби и Србијо, народе Божји и земљо Господња, сагрешисмо големо, преголемо, Бог Свемилосни јоште неће да опрости, да отпусти, да допусти да БУДЕ ШТО БИТИ НЕ МОЖЕ… Достојни нисмо…

  2. Шта су то говорници на овом скупу издали? Зашто измишљате?

  3. Сваки скуп оваквијег несоја и изрода јесте скуп из личне користи и на српску штету, дакле чин издаје…Окупљање оваквих бастарда има за циљ да учврсти тренутну власт напредњачких бастарда, да би сутра скотови заменили места учаурени у својим привилегијама, привилегијама народних издајника… И све у круг, олош наместо олоша, без савести и врлине, саборности и достојанства, само у се, на се и пода се, поживотињена комуњарска деца и унучад, копилад, усвојени…Мало части, најмање части и образа да имају, сами себе би прогнали, затворили, вратили покрадено, признали злочине и заћутали у покајању… Али не, они се окупљају, они задатак извршавају, чувају леђа истима на власти и разарају Србију и Србље…
    П.С.
    Измишљам ради личне користи, као и свака продана душа и издајник…

  4. У реду, пустите ви личну корист и частољубље него да се вратимо на прече питање – шта су издали говорници и опозициони политичари присутни на овом скупу? То је врло једноставно питање.

    Издаја је чин. Када пуковник преведе коњичку регименту на аустријску страну. Када се суверен одрекне, супротно својим уставним и међународним обавезама, дела државне територије. Када војник дезертира или генерал саборитира одбрану земље.

    Шта је из корпуса горњих и сличних дела починио неко ко је говорио на скупу испред РТС-а или ко је том истом скупу присуствовао? Био бих вам веома захвалан ако можете да одговорите на то питање без реторичких зафрканција о ”бастардима”, ”олошу”, ”поживотињеној комуњарској деци” и сличних бравура. Једноставно и кратко покажете документ којим су Вук Јеремић, Драган Ђилас, Санда Рашковић Ивић или Саша Јанковић починили акт издаје.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading