Милош Ковић: Крокодилске сузе Чедомира Антића

Сви знамо да овде није реч, на крају крајева, о Чедомиру Антићу, него о Апелу за одбрану Косова и Метохије

Милош Ковић (Фото: Медија центар)

Полемика коју сам водио са Чедомиром Антићем није била сасвим бескорисна. Показало се да је он, као историчар, непоуздан и склон зачуђујућим материјалним грешкама. Као полемичар он се, како смо видели, служи измишљотинама. Као политичар, Антић проповеда необичне и бизарне идеје. Прво се залагао за отцепљење Црне Горе и растурање заједничке државе, да би се потом преметнуо у душебрижника српског народа у Црној Гори.  Претпостављам да би, пошто се данас залаже за сецесију Косова и Метохије, исто тако понудио своје добре услуге и крокодилске сузе тамошњим Србима, који би, пре или касније, били припојени Великој Албанији.

Закључујем полемику са Чедомиром Антићем. У гневу и јарости, он је сасвим заборавио на Косово и Апел, да би прешао на личне увреде. Да ли би требало да га, одговарајући истом мером, назовем бескичмењаком, човечијом рибицом и кишном глистом? Да га јавно питам како га није срамота да помиње Филозофски факултет, где већ годинама учествује у злостављању својих старијих колега и у покушајима да се они, један по један, избаце са посла?

Хајде да овој полемици не одузмемо сваку начелност. Сви знамо да овде није реч, на крају крајева, о Антићу, него о Апелу за одбрану Косова и Метохије. Ова расправа је потврдила да, у овом тренутку, алтернатива замрзнутом конфликту може да буде само стварање, на српској територији, Велике Албаније, даље распарчавање Србије и последично гашење Републике Српске. Зато посетите сајт Не одустајемо и потпишите Апел за одбрану Косова и Метохије.

НАПОМЕНА: Пошто су све стране исцрпеле своје аргументе, редакција Стања ствари овим полемику сматра завршеном.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ



Categories: Разномислије

Tags: , , ,

4 replies

  1. http://www.ruicon.ru/images/icons/chilandar/030.jpg

    http://www.pravoslavie.ru/gallery/images/35/10877.d.jpg

    “Добра политика може једном народу да очува и живот и част, лоша га доводи до тога да бира између живота и части, а она најгора лишава га и једног и другог.”, др Марко Србољубов Марковић

    фильм Сталкер, Тарковский А. А., 1979, Монолог Писателя

    …”Что толку от ваших знаний? Чья совесть от них заболит? Моя? У меня нет совести, — у меня есть только нервы. Обругает какая-нибудь сволочь — рана. Другая сволочь похвалит — еще рана. Душу вложишь, сердце свое вложишь — сожрут и душу и сердце! Мерзость вынешь из души — жрут мерзость… Они же все поголовно грамотные! У них у всех — сенсОрное голодание. И все они клубятся вокруг: журналисты, редакторы, критики, бабы какие-то непрерывные… И все требуют: «Давай! Давай!» Какой из меня, к черту, писатель, если я ненавижу писать? Если для меня это — мука, болезненное, постыдное занятие, что-то вроде выдавливания геморроя… Ведь раньше я думал, что от моих книг кто-то становится лучше… Да не нужен я никому! Я сдохну, а через два дня меня забудут, и начнут жрать кого-нибудь другого… Ведь я думал переделать их, а переделали-то — меня, по своему образу и подобию… Раньше будущее было только продолжением настоящего, а все перемены маячили где-то там — за горизонтами… А теперь — будущее слилось с настоящим… Разве они готовы к этому? Они ничего не желают знать, — они только жрут!!…”

  2. @ Данило

    Ценећи ваш допринос сајту и коментарисању, опет морам да вас упозорим да имате превише (ВИДЕО) цитата, линкова, или огромних слика.

    Најљубазније вас молим да то смањите (или – најбоље – скроз уклоните) и да коментаришете, што би се рекло, својим речима а не линковима.

    хвала на разумевању,
    уз срдачне поздраве
    Александар Лазић

  3. Смешни Ковић, од Космета ни К није видео…У војсци није био, док је Антић био у Гњилану 1993. Патриоте из ДСС-а све продале, послале у Хаг и сад паметују… Срећа па су на 2 посто.

    1
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading