Милош Ковић и Срђан Шљукић: Апел настао као одговор на унисону подршку „унутрашњем дијалогу“

Гостујући у емисији „Гноса“ новосадске ТВ Мост професори Милош Ковић и Срђан Шљукић, као покретачи Апела за одбрану Косова и Метохије, нагласили су да је Апел настао као реакција на са највишег места у држави најављен „унутрашњи дијалог као ослобађање од митова (читај Косова)“, а потом на медијско пласирање унисоне подршке неких интелектуалаца шефу државе, изјавама да Србија нема деце за рат на Косову и сличним.

Срђан Шљукић, Милош Ковић и водитељ Лука Баљ (Фото: Јутјуб)

У даљем току разговара, професори Ковић и Шљукић су се потрудили да гледаоцима ближе објасне суштину Апела, који до данашњег дана није објављен на РТС-у, јавном информативном сервису.

ПОГЛЕДАЈТЕ ЦЕЛУ ЕМИСИЈУ

Наслов и опрема: Стање ствари



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

3 replies

  1. ”Више од око десет академика” – колико му то дође?! Једанаест?!

    Ако жели да га схватамо озбиљно, професор Ковић, мора се сконцентрисати на оно што прича. Јер није важна количина реченог, већ суштина!
    Као што није важна ”количина” академика и количина било чега (знамо ко је све код нас доктор наука….), већ смисао речи којим нас убеђује.

    Ономад је говорио на ртс-у(”ваше право да знате све”) о литерарним темама, у које, се руку на срце, баш најбоље и не разуме. Али говорио је са толиком самоувереношћу и ауторитетом – да човеку који се разуме у литерарне теме буде помало непријатно.
    У томе му је свесрдно помагала водитељка емисије, која књижевност апсолутно не разуме.

  2. Порфирије која је то емисија на РТС?

  3. Мислим да је реч о Културном дневнику, или Око магазину. У сваком случају водитељка је Драгана Игњић.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading