ВУЧИЋ РАДНО: Нисам лењивац па да славим Светог Саву и Српску нову годину

Берлин, 27. 1. 2018. (С*ање ствари) – У разговору за најугледнију протестантску немачку ТВ станицу АфД председник Србије Александар Вучић изјавио је да такозвану српску Нову годину, као и такозвани Савиндан, обележава радно. „Тих дана не радим мање зато што су ти празници српски, него што смо у великом заостатку и што је моја девиза преузета од Макса Вебера – РАДИЋУ ВИШЕ“, рекао је председник Вучић.

Александар Вучић на радном задатку (Фото: Вања Кесер)

Александар Вучић, кога немачка телевизија представља као „првог протестанта међу Србима“, изјавио је да се осећа као „део протестантске Европе“ и да се „до имбецилности“ диви Лутеру и Веберу. „Волим Светог Саву, али ми је радни елан протестаната много дражи“, исповедно је рекао председник Вучић.

На питање има ли Србија довољно празника, Александар Вучић – кога иначе све чешће виде као „новог Тита“ – пожелео је да се врати 29. новембар. „Био је то диван празник, кад је цела Југославија славила… А да вам нешто кажем, добро би било да се врати и свињокољ који се традиционално обављао на Дан републике… А кад се свиње кољу, народ се боље осећа и више троши“, поентирао је председник Србије и целог СНС-а.

(С*ање ствари)Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Jeli ovo ozbiljno…ili izmisljena vest?
    Najgore sto covek i ovako nesto, van pameti, moze da ocekuje od celnog coveka zemlje.

  2. Озбиљно је. Иако је вест измишљена.

  3. Volela bih da cujem komentar Patrijarha na izjave o obozavanju

    Protestantizma od strane Predsednika Srbije

Оставите коментар