Михаило Меденица: Схватате ли у чему је ваш грех, председниче

Схватате ли уопште у чему је Ваш грех – грехова, господине председниче и откуд толики јед у народу после убиства Оливера Ивановића?! У чињеници да сте пуцали Србији у ноге учинивши је пленом за свакојаку стрвину!

Михаило Меденица

Није народ гневан што мисли да су Вам руке крваве, већ што зна да Вам је савест нечиста- издали сте Косово и Метохију, проћердали читаву Србију ко махнити коцкар, владате страхом чинећи да тај талас понесе и олупа о хриди лажи свакога ко не пристаје да потоне!

Схватате ли да тугују над Србијом, аман, човече! Да наричу над оним што са својим чаушима учинисте од државе поноситих, часних, чојствених и храбрих људи?!

Схватате ли да им је само требао повод да врисну и заплачу парајући ту копрену страха коју сте сплели, владајући Србијом као преплашеним дететом верујући да ће се довека плашити утвара из мрака…

С чиме на савести ћете пут Косова и Метохије?!

Криви сте за нешто много страшније од смрти- за живот, за оно што сте их убедили да је живот и да за више од тога немају права!

Криви сте јер сте успели да надмашите и ону „жуту“ пошаст којој је Косово и Метохија била тек ситнина у бушном џепу, за Вас је тек бушни џеп туђих панталона…

Протест у Косовској Митровици (Фото: Дејан Симићевић/Танјуг)

Отуда толики и за Вас неразумљив гнев народа који није рођен у страху, немастрах од смрти али страхује од живота…

Којима ће то речима куражи председник Србије осоколити наше мученике на Косову и Метохији када је тај исти председник учинио да од мизерних приштинских бирократа мора добити одобрење да уђе на свету нам српску земљу?!

Да ли ћете бити уз свој народ зависи од тога да ли ће нека шалтеруша бити на паузи или не кад стигне Ваша замолница да крочите тамо где ниједном Србину никада не сме бити упитно може ли или не да загази?!

А, шта бисте да Вам нису одобрили, мада нема разлога за то кад сте им аминовали „државу“, господине председниче?!

Шта ако прекршите правила понашања која су Вам разрезале ћате крваве приштинске администрације?!

Шта ћете суштиснки променити када сте бесрамно променили суштину, господине председниче?!

Верујте, последње што том намученом народу треба је нарамак јалових флоскула и фраза који ћете сјурити пред њих- треба им Србија!

Можете ли им тога понети довољно да им животе учините подношљивим барем?!

Можете ли им објаснити да након потписивања Бриселског споразума и оне јереси од Српске листе- стојите пред њима као председник Србије чије је Косово и Метохија не део већ- душа?!

Можете ли их погледати у очи и рећи да су Харадинај, Тачи, Весељи, Мустафа…најбоље за њих и да због тога нису тек пука „дивљач“ у лову безумника на „капиталце“?!

Можете ли им рећи било шта а да их не слажете или одлазите тек да испуните форму, јер, понављам, суштину сте багателисали одавно?!

Ово је понајмање ламент над судбином Оливера Ивановића, већ тужбалица над нашом колевком и гробом (понављам и понављаћу), над оном браћом и сестрама што их остависмо доле да верују како су чувари кивота српства а не поњаве коју сте растргли у комаде згодне за отираче…

Хоћете ли им објаснити с којим то митовима ваља да раскрстимо на метоху Немањића па да одахну знајући да је њихова будућност за Вас далека и ружна прошлост?!

Шта ћете учинити да Вам кличу зато што желе а не зато што морају, знајући да је пред њих стао председник Србије а не (аван)туриста с визом „родољубља“ на неколико сати?!

Схватате ли, господине председниче, због чега толики гнев народа?!

Не прети Кадри Весељи Србији да ће доћи до Ниша зато што је храбар, миш је то обични, већ што му Србија прави аутопут од Ниша до Приштине, пртећи му стазу…

Пуцали сте Србији у ноге и немојте се сад вајкати зашто нико не прилази да јој вида ране…

(Два у један, 17. 1. 2018)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Svaka Vam cast za tekst.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading