Владика Атанасије (Јевтић): Вучић је нови Тито, нови унесрећитељ Србије

„Амфилохију они не могу много, али могу да лажу да га је Мило Ђукановић подстакао, а Мило је главни тутор и ментор Вучићев. Шта је Београд на води него прање пара Вучића и Мила“, рекао је умировљени владика захумско-херцеговачки Атанасије на представљању четворокњижја митрополита црногорско-приморског Амфилохија „Ново косовско распеће“

Владика Атанасије (Јевтић)

Умировљени Владика захумско-херцеговачки г. Атанасије каже да је неистина прича државног врха Србије да се Срби враћају на Косово.

„Ти људи тамо, почев од Вучића па до Ивице Дачића, па не знам све до кога, ових његових трабанта около, причају лажи како се Срби враћају на Косово. Чиста лаж. Они обнављају светиње? Да нам кажу коју су обновили. Него помажу, рецимо, Норвежани. Они лажу. Сјевер су дали на поклон Хашиму Тачију, такозвани интегрисани прелаз, то су у ствари границе, царине и албанска власт на царинама. А они не иду преко тих граница јер су кукавице. И онда прича то тако Марко Ђурић, а само понавља за Вучићем. Као Вучић добио такозваних десет српских општина – ниједну није добио. А и да је добио, ко зна Косово, зна да су све те општине у Поморављу, а ни једна није унијета с Метохије, а има их пет или шест“, казао је Владика Атанасије.

Он је додао да је Метохија дата као што је дат и сјевер Косова и упитао како Вучића није срамота да на Нову годину издаје проглас.

„У којем каже да се бави само реалполитиком и земљском Србијом, а да на небу нема ничега. Е па како живи, ја га сажаљевам. Он је присвојио Србију, а појма нема шта је Србија. Он је нови Тито, нови унесрећитељ Србије. Амфилохију они не могу много, али могу да лажу да га је Мило Ђукановић подстакао, а Мило је главни тутор и ментор Вучићев. Шта је Београд на води него прање пара Вучића и Мила“, закључио је Владика Атанасије.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Митрополија црногорско-приморска, 15. 1. 2018)



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

3 replies

  1. Уз сво дужно поштовање према јерејима Српске православме цркве. Молим вас да прво преселите Патријаршију у Пећ. па тек онда да нам јавите шта тражите да господин Вучић уради. Михаило Шашкијевић, shaskevich@aol.com

  2. a,pa volEm sto se Atanasije SAD setio svega. Posle,cirka 20 god?

  3. “Они обнављају светиње? Да нам кажу коју су обновили. ”

    Да ли то Вл. Атанасије понавља речи свог брата Артемија од пре више од десет година?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading