Данас: Руски центар у Нишу неће добити дипломатски статус

Србија неће доделити дипломатски статус Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, пише лист Данас позивајући се на изворе у врху власти.

Извор: N1

Према наводима тог листа, на снази остаје одлука од 2014. године којом центар у Нишу није добио дипломатски статус.

Лист наводи и да у врху власти нису могли да добију потврду информација да је председник Србије Александар Вучић са председником Русије Владимиром Путином расправљао о томе да се нађе компромисно решење које би подразумевало специјални статус за особље, али не и за транзит робе.

(Бета/N1, 12. 1. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. Овде је текст споразума руско-српског хуманитарног центра у Нишу!!! https://getosrbija.box.com/s/xbl6vm76mwiv6x44dhxr7wprm3a38dkm , а Американце и НАТО алијансу жуља тачка 20 овог овог споразума у којој је предвиђена и имогућност да Србија омогући Русима за опрему коју увози, привилегије и ослобађање од инспекције, царина, дажбина, пдв-а, ослобађање од аеродромских и лучких такси, такси за прелет, навигацију, итд итд, да увозе опрему колико хоће и без ограничења, да сви уговоре које потпишу са партнерима морају да буду у складу са законима своје државе, као и да сву опрему, залихе, материјале, технологују могу да увозе и извозе по свом нахођењу и без ограничења, баш исто онако као што су добили све америчко особље и припадници НАТО које борави у Србији.
    А још, Американци и НАТО особље су добили пун имунитет од хапшења, суђења итд…при било каквом кривичном делу да учине против појединаца-држављана Србије, њихове имовине или имовине државе!!!!
    Они желе да буду једини носиоци привилегија, имунитета и недодирљивости у Србији, која је наводно „војно неутрална“, па ако је тако, у најмању руку би било да све потписане споразуме са САД и НАТО суспендује или да са и са Русијом потпише сличне!!!
    Овде се види блискост Србије и НАТО, и испуњавање преузетих обавеза са свим привилегијама и имунитетима за Американце и НАТО алијансу!!!!!!!

    – Драшковић је потписао споразум о транзиту НАТО трупа 18.jуla 2005.g. https://getosrbija.box.com/s/bdd9c4009fe835a684a7
    -Тадић је потписао СОФА споразум 07.09.2006.год. https://getosrbija.box.com/s/tb1wbipn4ldvvkv4xntr
    – Споразум о снабдевању и узајамним услугама између МО РС и МО САД , потписан 08.11.2006. https://app.box.com/s/9ab4ddad45c0892f13b1
    – Поред свих осталих споразума различитог назива и садржине поптисаних са НАТО, марта месеца 2015. године Дачић и Гашић су потписали ИПАП споразум који је задња степеница пред формално учлањење у тај пакт: https://getosrbija.box.com/s/yby96191uavdzb5w6smsy30i6mxuyy5p
    – А у јулу месецу 2015.г. је Србија ратификовала и СОФА споразум са НАТО снагама у Србији којима се дају широке привилегије и имунитет по било ком основу свим припадницима НАТО снага који се нађу на нашој територији https://getosrbija.box.com/s/k4ricmctk4r8zzfmddbz4ipt3wmbjjgx
    – А 07. и 14.09.2015. потписан је Споразум Србије и НАТО у вези логистичке подршке, који је у Скупштини Србије потврђен 12.02.2016. год. (са 157 посланика ЗА, 6 уздржаних, и читав 1 ПРОТИВ) у коме се још више потврђује имунитет и дају широка овлашћења НАТО особљу у Србији: https://getosrbija.box.com/s/3bphtb305rfzte64q86xuiuffa130760 , па онда званично учлањење у НАТО није ни потребно!!
    – Шутановац (тада на функцији МО) 7. априла 2011.год. потписао је са Владом Француске Уговор о сарадњи у области одбране и статусу њихових снага у Србији, којим су даване привилегије Француским војницима у Србији, и навукле финансијске и маеријалне обавезе нашој држави: https://getosrbija.app.box.com/s/nns9k245p1yat4ynret6ifeyydnrns97

  2. Хвала @Дејану за овај коментар који доказује да је Србија већ у НАТО јер је потписала споразуме који војсци НАТО дају могућност да слободно улази кад жели, пролази куда жели, ради и користи шта жели . . . често без икакве одговорности и надокнаде трошкова.

    Довољно је отворити приложене линкове у Дејановом коментару, прочитати оно што је подвучено црвеним и схватити до које мере је Србија мала и понижена. Понижена и преварена јер је води човек који прихвата све што странци траже, али, као “заштитник народа”, неће никад потписати оно што је Србија већ прихватила и потписала.

  3. Са чим су то Руси заслужили поштовање и повлаштени. Нису до нас били нимало милосрдни; нисунам донели псиромашене урнијумове бомбе; Нису нам разорили застареле рафинерије нити запалили складишта непотребних нафтних деривата (мазута); нису нам уништавали далековода превисоког напона; нису бомбардовали мостове, возове и болнице, телевизију, чак ни неку амбасаду и још тога доста што су нам чинили наши милосрдни пријатељи……. Па како они могу очекивати неку нашу захвалност за све то што нам нису чинили?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading