Патријарх Иринеј: Благодаримо Господу на Вучићу

БАЊАЛУКА – Људи могу да причају ово или оно, али ми видимо колико се председник Србије Александар Вучић бори да сачува Косово и Метохију, поручио је патријарх српски Иринеј на литургији, коју је служио у Бањалуци, поводом Дана Републике Српске.

Фото: Танјуг/Т. Валич

Благодаримо господу што нам је подарио човека који се лавовски бори за српски народ, а посебно за мученичко и страдално Косово и Метохију, рекао је патријарх Иринеј.

„Људи могу да причају ово или оно, али ми видимо колико се он са својим сарадницима бори да сачува тај најсветији део наше земље, Косово и Метохију, тај наш Јерусалим, ту нашу Палестину, ту нашу свету земљу са оним светињама бројним, великим и славним, на Косову и Метохији”, рекао је патријарх и додао да и народна пословица каже да прегаоцу Бог даје махове (воља, крепост, решеност…).

Надамо се и молимо се Господу, додао је патријарх српски, да председнику Републике Србије да „снаге и моћи да се одупре силним ветровима нашега времена, са надом и вером и уз помоћ божју да нас господ неће оставити”.

Патријарх је такође захвалио Богу што је Републици Српској дао човека, Милорада Додика, који, како је рекао, мудро води свој народ и лавовски се бори да сачува Републику Српску.

„Срби знају шта је држава, јер су је увек имали и умеју да поштују државу и док то будемо следили тако – историју и културу нашу, као што рекох, опстаћемо, одолећемо свим непријатељима и искушењима нашега времена”, закључио је патријарх српски. 

(Танјуг/Политика, 9.  1. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Само је још требало да каже: “Благодаримо Вучићу на Господу”, али ко зна – можда ће и дотле дотерати.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading