ЂИЛАС ПОСЛЕ ПИСАЊА „ПОЛИТИКЕ“: Вратићу Роме испод Газеле!

Београд/Мост Газела, 2. 1. 2018. (С*ање ствари) – Поводом писања „Политике“ о исељавању Рома и сукоба са организацијом „Амнести интернешнел“, бивши градоначелник Београда Драган Ђилас изјавио је да ће, ако буде поново изабран за градоначелника главног града, све Роме вратити у ранија насеља! „Прихватам грешку, чланак који је потписао неко са иницијалима и сама редакција Политике отворили су ми очи – извињавам се свима и враћам Роме у претходно становиште и стање!“

Чланак на сајту “Политике”

Подсетимо, иницијали у „Политици“ тврде да је Ђилас као градоначелник прекршио „све међународне норме“ исељавајући Роме испод Газеле, да су Роми тамо живели у одличним условима и да је то констатовао и Амнести интернешнел. У чланку се наводи да је, покушавајући да се опере, Драган Ђилас купио, на рачун града, лажна признања од украјинских превараната с презименом Савов.

„Ствари ће бити враћене у претходно с*ање! Чим будем изабран за градоначелника, почећемо припрему терена и градњу уџерица испод Газела“, рекао је Ђилас и додао да га брине „да нису ти Роми почели тако добро да живе за време власти СНС-а да неће више желети да се врате испод Газеле“, као и да ли ће бити успешан тендер за набавку толиких количина картона.

Неименовани извор из изборног штаба Драгана Ђиласа у поверењу је открио да ће тај простор бити туристичка дестинација првог реда, а да је предлог да се зове „Испод моста – поштовање људских и мањинских права“.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading