Стрељачки вод другосрбијанске елите: Нишане митрополита Амфилохија, а гађају Космет

Митрополит Амфилохије само је један од потписника „Апела за одбрану Косова и Метохије“, а тај документ је припремљен и инициран од групе угледних интелектуалаца из Београда и Србије

Митрополит Амфилохије

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије и статус Косова и Метохије поново су постали мета бјесомучних напада од стране „другосрбијанске политичке елите“, која користи већ уобичајени арсенал медијских подметања не би ли одрадили налоге својих западних ментора.

Тако су осули паљбу по митрополиту Амфилохију, наводећи да је „саставио памфлет“ за одбрану Косова и Метохије. Да би читава ствар добила на увјерљивости медији блиски „другосрбијанској политичкој елити“ у стилу Џејмија Шеја откривају да je документ састављен „на тајном састанку у Црној Гори“ и то у цркви Св. Николе у Радовићима на Луштици.

Потом су ти исти медији искористили познати арсенал етикета против митрополита Амфилохија како би осујетили било коју патриотску активност.

Истина је, међутим, потпуно другачија.

Митрополит Амфилохије само је један од потписника „Апела за одбрану Косова и Метохије“, а тај документ је припремљен и инициран од групе угледних интелектуалаца из Београда и Србије.

Апел није упућен никоме појединачно, него свима одговорнима за будућност Космета, а међу потписницима је и више архијереја српске Патријаршије.

У сједишту митрополије на Цетињу негирају да је на вјерском скупу на Луштици организовано било какво представљање „Апела“ најближим сарадницима, нити да су се одржали тајни састанци, како су извјештавали неки медији.

Истовремено, „Политика“ пише да је „Апел за одбрану Косова и Метохије“ у ствари проглас састављен у Демократској странци Србије.

Идеја је потекла од Политичког савјета ДСС, који је формулисао овај текст, а који би требало да буде представљен јавности до Божића.

Иницијални текст је дат и неколицини ван странке да погледају и дају своје сугестије, јер је ријеч о теми која превазилази саму странку, речено је „Политици“ у ДСС-у.

Лидер ДСС-а Милош Јовановић, упитан да ли је то био начин да одговоре на унутрашњи дијалог о Космету који је покренуо предсједник Александар Вучић, а у коме ДСС не учествује, одговара одречно и каже да је идеја да се окупи што већи број интелектуалаца и људи из Српске православне цркве.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 27. 12. 2017)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. У пословима са 2-Србијом треба имати у виду: да су њихова оружја и муниција очајни, никакви и испод сваке критике; баш какви су и они – од зла оц аи горе матере. Једину им снагу даје медијски монопол, који фингира силину и утемељеност њихових паролица.

    На то иде њихова стандардна пракса: ако доживе критику због губитка моралне и људске мере, изврћу ствар на зафрканцију, уметничке слободе и слободу говора. Обрнуто – ако им неко оспори тезе – онда га оспу фекалијама сваке врсте: претио нам смрћу, тукао гвозденом штанглом, нациста, фашиста, четник, комуниста, великосрбин … што опет све има смисла у атмосфери медијског монопола, а остало би узвик будале у пустињи, кад ми медији смели да мере веродостојност информација које објављују.

  2. Њихова је основна идеја: да су надљуди – лепи, школовани, обавештени … у шта, у свом незнању, нешколованости и необавештености, могу и да поверују. Истина је да су у питању несвршени ђаци танушних студија, без капацитета за озбиљно сагледавање било чега – управо и изабрани за квислинге због тих својих слабости. Зато и верују: да један лет до Лондона, са ноћењем у скупљем хотелу и читањем упутства за отварање калодонта – даје знања колико и студије историје и књижевности заједно.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading