Украјински аналитички центар: Србија међу земљама са најнижим платама у Европи

Плате радника у Украјини најниже су у Европи, а међу 10 земаља са најнижим примањима су Србија, Македонија, Белорусија и Албанија, показало је истраживање једног украјинског аналитичког центра.

Украјински стручњаци саставили су листу најсиромашнијих европских земаља, на којој предњачи Украјина, користећи као критеријум висину плате након плаћеног пореза, саопштио је центар Texty.org.ua.

Украјина је са просечном платом од 190 евра на првом месту најсиромашнијих држава које су обухваћене истраживањем. Следи Молдавија са 216 евра, а евроазијска земља Азербејџан је на трећем месту са просечном платом од 232 евра, наводи портал economics.unian.info.

Међу 10 држава са најнижим платама су и Грузија, Јерменија, Белорусија, Казахстан, Албанија, Македонија и Србија, пише на сајту.

Кликните на слику за увећање

Према подацима украјинског центра, највиша примања су у Швајцарској где је просечна плата 4.421 евро, а затим у Исланду и Норвешкој са просечном платом од 3.440, односно 3.405 евра.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/N1, 10. 12. 2017)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Статистика наша дика – није проблем извршити истраживање и утврдити како у свакој од земаља живи средњих 80-90%. Притом наравно треба узети у обзир доступност школовања, лечења, културе, спорта и друштвених активности, превоза, путовања, станарине, допунске изворе прихода. Стварно нам је мука више од нашег лошег и нечијег срећног живота – кад нам уживо стижу сасвим другачије информације.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading