„Повереница за заштиту равноправности“: Mишa Ђуркoвић дискриминисao ЛГБT пoпулaциjу

У поступку који је спроведен по притужби Удружења Регионални инфо центар против аутора текста Мише Ђурковића у дневном листу „Политика“, у рубрици „Погледи“, под насловом „Школски приручник за борбу против хомосексуализма“ повереница за заштиту равноправности дала је мишљење да су повређене одредбе Закона о забрани дискриминације, са препорукама за њихово отклањање.

Миша Ђурковић (Фото: Дарко Ћирков)

Целокупним контекстом, терминима који се доводе у везу са хомосексуалном оријентацијом, оспоравањем доношења прописа којима се уређује спречавање насиља, попут навода да ће „такозвани Закон о заштити од насиља у породици“ који аутор на крају текста назива „Закон о насиљу у породици“, „бити искоришћен за даље разарање породице и породичних односа у Србији“, као и закључка текста „Срби нису насилан народ. Но постоје границе кад се зулум и насиље које моћници примењују над нама и нашом породицом, више се не могу трпети. Са законом о мандаторној вакцинацији, законом о насиљу у породици и овим сатанистичким образовним пакетима тој граници смо се опасно приближили“, прекршен је Закон о забрани дискриминације.

С обзиром да аутор текста Миша Ђурковић ни после опомене није поступио по препоруци, повереница за заштиту равноправности, у складу са Законом о забрани дискриминације, о томе обавештава јавност.

Опрема: Стање ствари

(Равноправност.орг, 29. 11. 2017)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. „Илустрација на страни 263 образовног пакета за основне и срдње школе:
    Данас ћемо да се играмо.
    Ти дираш моју пишу,
    а после ја твоју.
    Онда добијеш џепарац.“
    Ово је интелектуална својина аутора предложеног текста образовног пакета за основне и средње школе, које је Минстарство повукло, а темељи се на
    “Борби против сексуалног насиља над децом – између међународног права и ЛГТБ идеологије“?!
    Ко је овде ”НАСИЛНИК”, а ко ‘ЖРТВА” и ко кога, овде треба да тужи???

    Исти је случај и са вакцинцијом: нигде у ЕУ вакцинација није законом
    обвезна, законски санкционисана новчаним казнама, затвором или
    одузимањем деце од родитеља!

    Драган Славнић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading