АЛБАНСКИ ПРЕДСЕДНИК: Вучић обећао споменик борцима ОВК на југу Србије!

Тирана, 28. 11. 2017. (С*ање ствари) – По повратку из приватне посете Медвеђи, коју је одобрила власт у Србији, председник Албаније Иљир Мета изјавио је албанској новинској агенцији да је његова идеја да се на југу Србије подигне споменик невино пострадалим борцима Ослободилачке војске Косова (ОВК) здушно прихваћена од српског руководства, посебно од председника Александра Вучића!

Председник Албаније Иљир Мета у Медвеђи (Фото Бета/М. И.)

Иљир Мета је открио да му је председник Србије, у телефонском разговору, пренео да широм југа Србије постоје споменици посвећени погинулим борцима ОВК, те да је Вучићева оригинална идеја да они буду на једном месту – како би се лакше могла одати почаст тим борцима за слободу a против тероризма.

Председник Албаније је такође изјавио да овај потез Александра Вучића јасно говори да је Србија спремна да заборави прошлост и да се окрене будућности, која је за све земље у Европској унији – наравно, кад се претходно Албанија и Косово уједине.

Иљир Мета је посебно истакао да му је председник Вучић обећао да ће трошкове изградње и одржавања овог меморијалног центра у потпуности сносити Србија, јер јој због суфицита у буџету то неће бити никакав проблем.

Специјално за С*ање ствари из Тиране: Љубиша Спасојевић

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , , , , ,

1 reply

  1. Иљир (У)Метај је био одушевљен Вучићевом одлуком, одлучно демантујући писање “Presheva jonë” да је током посете општини Медвеђа, казао да Србија треба да призна независност Косова и Метохије. С’обзиром да се ради о приватној посети (сетимо се приватне посете руског председника Путина који је ономад свратио у београдски ресторан ”Москва”да би уз колаче проћакулао мало са пензионисаним председником Томиславом Николићем) Иљир (У)Метај је био пријатно изненађен дочеком председника Координационог тела за југ Србије који му је уједно пренео поздраве и намеру свог колеге Вучића да добровољним прилогом грађана Србије изгради велелепан споменик који ће заувек учврстити вековно пријатељство Србије и Албаније.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading