СРПСКИ ТУЖИОЦИ И СУДИЈЕ: Заклетва Богу, Косову и Вучићу

Приштина, 2. 11. 2017. (С*ање ствари) – У канцеларији косовског председника Хашима Тачија 40 судија и 13 тужилаца са севера Косова пре неколико дана положило је заклетву. Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да судије нису „дале заклетву, већ статусно неутралну изјаву“ којом исказују своју лојалност Србији и председнику Вучићу. „Захваљујући ванредним напорима наше Владе судије српске народности биле су у прилици да истовремено положе заклетву својој држави и председнику Вучићу“, рекла је Брнабић.

Српске судије полажу заклетву без обележја „државе Косово“ (Извор: Твитер)

Ексклузивно смо у прилици да нашим читаоцима представимо текст заклетве/изјаве, коју смо добили преко везе од официра за везу:

Заклињем се Богу, Косову и председнику Вучићу да ћу своју функцију вршити верно Уставу* и Закону*, по најбољем умећу и служити само истини, правди  и председнику* Тачију. Не прејудицирајући када ће Косово* ући у УН, заклињем се да ћу чувати његов* територијални интегритет и суверенитет.

„Шта год говорили зли језици није лако заменити Тачија и Вучића“, инсистира први српски дипломата Ивица Дачић. Он је додао да је формулисање текста заклетве са фуснотом/звездицом део исте фуриозне иницијативе која је резултирала сада већ чувеним „суринамским обртом“.

Иако невичан верским питањима, министар одбране Александар Вулин је у свом саопштењу истакао како је велики успех „то што је судијама дозвољено да задрже своју веру а не да се заклињу и клањају Алаху“.

Специјално из Приштине за С*ање ствари: М. М. и А. Л.

(С*ање ствари)Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , , , , ,

1 reply

  1. Posle Vuka Brankovića ovo je statusno najneutralnija generacije izdajnika.

    +

    Svaka aktivnost na ukidanju srpske državnosti ima puno pravo da nosi oznaku statusne neutralnosti.

Оставите коментар