СРПСКИ ТУЖИОЦИ И СУДИЈЕ: Заклетва Богу, Косову и Вучићу

Приштина, 2. 11. 2017. (С*ање ствари) – У канцеларији косовског председника Хашима Тачија 40 судија и 13 тужилаца са севера Косова пре неколико дана положило је заклетву. Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да судије нису „дале заклетву, већ статусно неутралну изјаву“ којом исказују своју лојалност Србији и председнику Вучићу. „Захваљујући ванредним напорима наше Владе судије српске народности биле су у прилици да истовремено положе заклетву својој држави и председнику Вучићу“, рекла је Брнабић.

Српске судије полажу заклетву без обележја “државе Косово” (Извор: Твитер)

Ексклузивно смо у прилици да нашим читаоцима представимо текст заклетве/изјаве, коју смо добили преко везе од официра за везу:

Заклињем се Богу, Косову и председнику Вучићу да ћу своју функцију вршити верно Уставу* и Закону*, по најбољем умећу и служити само истини, правди  и председнику* Тачију. Не прејудицирајући када ће Косово* ући у УН, заклињем се да ћу чувати његов* територијални интегритет и суверенитет.

„Шта год говорили зли језици није лако заменити Тачија и Вучића“, инсистира први српски дипломата Ивица Дачић. Он је додао да је формулисање текста заклетве са фуснотом/звездицом део исте фуриозне иницијативе која је резултирала сада већ чувеним „суринамским обртом“.

Иако невичан верским питањима, министар одбране Александар Вулин је у свом саопштењу истакао како је велики успех „то што је судијама дозвољено да задрже своју веру а не да се заклињу и клањају Алаху“.

Специјално из Приштине за С*ање ствари: М. М. и А. Л.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , , , , ,

1 reply

  1. Posle Vuka Brankovića ovo je statusno najneutralnija generacije izdajnika.

    +

    Svaka aktivnost na ukidanju srpske državnosti ima puno pravo da nosi oznaku statusne neutralnosti.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading