МИП Русије: Последња реч по питању Косова треба да припадне Србији

По питању статуса Косова главна улога и последња реч треба да припадне Београду. Ово је изјавила званични представник МИП Русије Марија Захарова на брифингу 2. новембра, одговарајући на питање новинара EADaily, може ли Русија да промени свој став поводом припадности Косова, уколико Београд под притиском Запада промени свој.

Марија Захарова (© Сајт Министарства иностраних послова Руске Федерације)

Како је подсетила Захарова, прошло је већ много година од момента насилног одвајања Косова од Србије. ”Ако је тада ову тему стално разматрала јавност, новинари су били упознати са свим детаљима, сада је остала просто проблематика Косова, а на чему свака страна гради своје позиције, већ је почело да се заборавља”, – истакла је она.

”Желим да напоменем да нико није укинуо Резолуцију 1244 СБ УН на којој Русија и гради свој прилаз косовској проблематици. Ова резолуција делује, она није само актуелна или неактуелна са наше тачке гледишта. То је међународни правни документ, који мора да се поштује. Нико није предложио ништа друго: ни Србија, ни Запад”, – рекла је Захарова.

”Ипак у датом случају главна улога и последња реч треба да буде на Београду. Других полазишта, између осталог са српске стране, нема. Зато ми наш став градимо на том међународно-правном документу. Све је врло јасно, нема никаквих двоструких игара и све је доследно”, – истакла је представник руског спољнополитичког ресора.

У руском ставу нема никаквих противречних елемената: он као што је и био, тако и остаје врло доследан, резимирала је Захарова.

Извор: EADaily



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Ње ствари: Руски МИД – Нећемо признати велеиздајнички чин ауторитарног режима из Београда

  2. Не дајте браћо Руси – ови наши би све поклонили!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading