Драгослав Пакић: Каталонци и Чанак против Шпанаца и остатка света

У партији шаха између Каталонаца и Шпанаца ови задњи имају краља више. И Европу целу, и полицију агилну. За то време Каталонци су могли да рачунају само на Чанкову помоћ и да због тога још буду оптужени за прекомерну употребу силе. Јер, гдегод би се појавио, Чанак је фактор преко сваке мере, без обзира што га неки држе за неодмереног због тога што му још нико није узео меру

Извор: Прва/Спутњик

Солана је дефинитивно постао кречана. Ката-лонци се завадили са Ката-шерпама и не попуштају, нити дозвољавају да им неко са стране меша лончиће. Солана, за то време, ни прстом да мрдне. Ни на крај памети му није да поново позове НАТО редаре да дефинитивно, уз свесрдну помоћ Хрвата и Шиптара потпомогнутих муслиманима из земље и света, среде те Србе, отерају их у хашки казамат и прогласе за агресоре до краја историје.

Европа Каталонији, као и Републици Српској, не признаје резултате референдума, али је још није прогласила за геноцидну творевину и не показује интерес да им пошаље Високог представника. Такође се сматра да су у Барселони Меси, Инијеста и Суарез довољни да заведу општи поредак и победе сваку противничку екипу изузев Косова које је само по себи случај sui generis.

Каталонија би се заиста могла осећати остављеном и несхваћеном да јој није једног Србина чудног имена и још чуднијег понашања. Тај момак је, коме је српска кожа све више тесна, неко му је тесно скроји, на згради у којој се налази седиште његове партије истакао каталонску заставу у знак подршке референдуму за самосталност Каталоније и знак да би се његова зграда могла, за почетак, издвојити за Новог Сада, потом из Војводине а из Србије у сваком случају. У том циљу би се у згради расписао референдум на коме би учествовали он и Костреш и уз освојена оба гласа победа на референдуму би била проглашена за стопостотну.

Извор: Н1/Спутњик

Шпанска полиција је тукла Каталонце као волове у купусу, а никог није било да узвикне: „Нико не сме да вас бије!“ па макар га потом ликвидирали у Хагу. Да је полиција имала неког ко би по Каталонцима ударао као Тијана Бошковић по оној јадној одбојкашкој лопти, нико се од учесника протеста не би подигао. И те Тијанине левице се највише плаше наши новосадски референдумисти. Ако левица може да заведе ред у Европи, зашто не би могла и у Војводини, која и иначе мисли да је Европа.

Каталонија је најбогатији део Шпаније због чега није имало смисла пуцати у масу гуменим мецима са осиромашеним уранијумом.

У партији шаха између Каталонаца и Шпанаца ови задњи имају краља више. И Европу целу, и полицију агилну. За то време Каталонци су могли да рачунају само на Чанкову помоћ и да због тога још буду оптужени за прекомерну употребу силе. Јер, гдегод би се појавио, Чанак је фактор преко сваке мере, без обзира што га неки држе за неодмереног због тога што му још нико није узео меру.

Каталонци су, у ствари, шпански Словенци и рачунају да би могли имати исти међународни третман као и српски Словенци. Испустили су, међутим, из вида да Шпанци нису Срби.

Да су се све те коцкице сложиле у правилни мозаик до сада би, поред Каталоније, били независни и Шкотска и Ломбардија и Баскија и Корзика и Истра и Курдистан и… све земље, а има их око седамдесет четири, које рачунају на исти или сличан исход својих планова.

Ако чак и у Србији и новинарство може да буде независно, зашто у Шпанији то не би могла и једна Каталонија у којој се игра најлепши фудбал.



Categories: Судбина као политика

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading