Александар Вучић: Србија спремна на „тешке компромисе” око Косова

Говорећи у УН председник Александар Вучић је поновио да Србија неће признати независност Косова, али да „неће да говори о непоштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије него о напорима за решавање вековног проблема” јер Србија треба да „гради будућност са Албанцима”

Александар Вучић у УН (Фото: Танјуг/Служба за сарадњу с медијима председника Србије)

ЊУЈОРК – Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у говору пред Генералном скупштином Уједињених нација (УН) у Њујорку да су национални приоритети Србије политичко решење за Косово, економски развој и интеграција у Европску унију.

Као основне предуслове за будућност Вучић је означио мир и стабилност, и навео да ће Србија и даље много инвестирати у стабилизацију, регионалну стабилност и кооперацију.

„Без заједничке и шире слике нећемо бити у могућности да решимо заједничке проблеме”, рекао је Вучић.

Према Вучићу, очување мира и стабилности „захтева свакодневни труд, рад и реформе”.

Вучић је поновио да Србија неће признати независност Косова, али да „неће да говори о непоштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије него о напорима за решавање вековног проблема” јер Србија треба да „гради будућност са Албанцима”.

Према његовим речима, Србија је спремна на „тешке компромисе” у тражењу прихватљивих решења, а Бриселски споразум резултат је компромиса две стране.

Вучић је додао да је „корак напред” што у последње четири године на Косову није било етнички мотивисаних убистава.

Вучић је изјавио да ће Србија уложити напоре у стварање квалитетних односа у региону.

„Улажемо напоре у стабилизацију целокупне ситуације на Балкану, остајемо мирни на увреде и нападе других, јер је помирење битније од свега”, рекао је Вучић.

Председник Србије је изразио спремност да се посвети економским реформама и привлачењу инвеститора.

Он је рекао да је Србија и без значајног прилива инвестиција остварила суфицит, смањила незапосленост, створила флексибилније тржиште рада и да је сада „много јача него раније и ближа западу”.

Проширење ЕУ на западни Балкан је, према Вучићу, било инструмент за политичку и економску стабилизацију региона и Унија мора да остане посвећена тој политици и поред тешкоћа са којима се суочава.

Вучић је поновио и став о војној неутралности Србије.

„Поносан сам на Србију која чува територијални интегритет и суверенитет. Никада нећемо одустати од војне неутралности”, рекао је српски председник и додао да Србија верује у ЕУ али и да је „поносна и не стиди се” добрих односа са Русијом и другим земљама.

Вучић је, такође, навео потребу за реформом УН, али и подршку светској организацији и изразио подршку борби против тероризма Исламске државе и Ал каиде, екстремизма, сиромаштва и социјалне неједнакости. Он је рекао да су опште прихваћене вредности једнаких права, права на идентитет и интеграција у модерно друштво будућност.

Председник Србије Александар Вучи рекао је данас да Србија подржава реформу УН и да ће пружити помоћ колико може да светска организација има још већу улогу, јер би тако, оценио је, у свету било мање бахатости и ароганције.

Вучић је, у изјави новинарима, рекао да је разговарао са председавајућим 72. Генералне скупштине УН Мирославом Лајчаком, који одлично разуме све проблеме и сматра да се Србија понаша одговорно и озбиљно.

„Подржавамо његов план амбициозних реформи, који жели да спроведе заједно са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом. То неће бити лако да се постигне, као ни свеобухватни план о миграцијама и развоју, а постоје и различите идеје око Савета за људска права“; констатовао је он.

Председник Србије је подвукао да је за нас важно да УН постају све важније место на којем се одлучује, „поред којег се не пролази као што је био случај раније”.

„Више немамо униполаран свет као што смо имали раније. По томе може да се види да су УН постале значајнија арена него пре. Ми као представници малих земаља, а Лајчак долази из Словачке, смо задовољни јер ово је једино место где можемо да будемо равноправни и једнаки, где имамо истих 15 минута као и амерички председник Доналд Трамп. То што он говори 45 минута, а председник Турске Реџеп Тајип Ердоган 25 минута, можемо и ми, ако прекорачимо време”, истакао је он.

Вучић је нагласио да су у УН иста права свих земаља, и да је то једна од ретких организација у свету у којима је то случај.

„Србија ће помоћи колико може да УН имају још већу улогу. Биће мање бахатости и ароганција у свету ако то буде тако”, закључио је он. (Танјуг-Бета)

Вучић: Долазе нам Ердоган, Макрон и Трамп

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће после састанка у Њујорку у Србију доћи, редом, председници Турске Реџеп Тајип Ердоган, Француске Емануел Макрон и САД Доналд Трамп, и да је и то доказ снаге српске политике.

Вучић је за ТВ О2 у Њујорку рекао да се колико можемо и у тешким условима боримо да сачувамо независност, слободу, суверенитет…

Председник Србије је рекао и да су „три блока” прешли представници Русије да му честитају на томе што је тако отворено рекао да се поноси добрим односима са њима.

„То је снага српске политике… Исто говоримо и овде и у Београду, и Бриселу и у Москви… То је нешто што Србија није имала дуго времена, а сад постаје све цењенија и поштованија захваљујући томе” рекао је председник Србије. (Танјуг)

(Политика, 21. 9. 2017)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ

Број слушалаца у сали током говора Александра Вучића (Извор: Фејсбук)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

  1. У дану када ” председник ” Србије говори у УН као да је амбасадор отете и окупиране српске свете земље, међу зликовцима познате као ” косово “, а амбасадор америке у Србији говори као да је председник ” исламске државе “, када Срби ћуте као да нису Срби, Срби у својој Србији, ћуте као да јесу тек пусто робље у својој кући, избеглице у својој земљи, случајни пролазници кроз своје градове и села своја, јесмо ли дно дотакли у таквоме дану? Јесмо ли одсекли језик и десницу руку и бацили их на гомилу већ извађених органа и удова у жутој кући црног имена ” Србија “, бацили их на продану душу и срце у петама, попљуване очи и жигосано чело, жигосано велеиздајом и кукавичлуком, јесмо ли себи променили пол и постали скотно равноправни са хијенама, уградивши себи компромис као полни орган, родницу наше јадности и чемерности, јесмо ли, Срби и Србијо?! Ако смо ми, а посве да јесмо, оно поколење које је ишчупало памћење и постојање из вечности, из Бога, и посадили заборав и небивство да нам потомци не знају за претке, онда је наше данас баш оно што заслужили јесмо…

  2. „Вучић: Решење проблема Србије и Балкана препуштам САД“?!

    БОРБА ЗА ВЕРУ:

    „Амерички суд одлучио: Сатанизам ће бити предмет у школама, а деца ће учити како се клањати ђаволу

    петак, 22 септембар 2017

    Је ли то почетак краја времена када ће се сотона објавити човечанству, а његови следбеници направити разврат над развратима? Налазимо се у временима потпуног помрачења – помрачења вредности, живота и људских умова који безглаво тетурају светом без Бога и без икаквог смисла. Томе сведочимо сви у овоме тренутку када гледамо апсолутни колапс добра и насилно увођење изопачених вредности које су противне, не само Божјим заповестима, него и логици те природним правилима и поретку који је ту од почетка света. Све што је некад по смислу било ненормално, данас постаје нормално и пожељно. Све што је некад било осуђивано, данас је на сва уста хваљено.

    Човек се данас дословно приморава да толерише зло и што је најбоље од свега, то је великој већини људи потпуно нормално. Па се тако толерише убијање и то немоћних и слабих, инцест, хомосексуалност, содомија, у неким земљама чак и педофилија, а по најновијем, људи, тачније невина деца се приморавају на апсолутно толерисање сатанизма. Не верујете? Да, да, свет је прешао још једну границу у толеранцији, а о томе је известила Раша Тудеј.

    Наиме, амерички суд је пресудио у корист сатанизма па су тако у државне америчке школе уведене књиге за децу које поучавају сатанизам односно религију у којој се људско биће предаје врагу, сотони, ђаволу или како год пожелите назвати тај извор апсолутне нечистоће. Наиме, сатанистичке организације на Флориди су победиле на суду тако да су успели доказати да је сатанистичка религија која укључује сумњиве обреде, ритуална жртвовања, црне мисе и клањање ђаволу једнако вредна као и свака религија света па је суд одлучио да ће деца у државним школама учити како се клањати ђаволу, а не Богу и то из сатанистичке литературе која је састављена управо за децу.

    Занимљива је чињеница да су сатанистичке организације постојале увек, од век векова. Но, некако су столећима своје постојање држали мистифицирано, у тајности, у подземљу вршећи своје злочиначке обреде који су се наравно одражавали на спољни свет у сваком погледу. Но, у последње време, последњих годину дана те организације извиру на површину, продиру у институције, на тргове, у школе, на факултете, јавно говоре о својим активностима, траже своја права и насилнички се увлаче у све структуре нашег постојања.

    Сатанисти траже право служења црне мисе на престижним факултетима, у јавности. Они су почели пропагандно да делују па деле летке и промотивне материјале којима је циљ привући што више људи сотони. Они се суде јер желе покрај 10 Божјих заповести у Оклахоми поставити кип сотоне којем би деца седела у крилу. У свему томе, сатанисти имају подршку институција, судова, парламената и медија. Овакав јавни приступ сатанистичких следбеника данас, јачи је него икада у историји и управо је то оно што нас наводи да се запитамо је ли то време о којем је Исус говорио.

    Је ли то почетак краја времена када ће се сотона објавити човечанству, а његови следбеници направити разврат над развратима? Све нам ово говори да су сатанистичке књиге у школама само мали увод у оно што нам следи. Потпуна и насилна индоктринација људског рода који ће се напослетку поклонити сотони, ономе који долази пре Христа и последњег суда. Стога, хришћани отворите очи и останите будни.“

    Извор: „Дневно.хр“ / „Васељенска“

    Дакле: Вучић решавање проблема Блакана препушта –
    С А Т А Н И С Т И М А?!

    Драган Славнић

  3. Драганов коментар је сувише благ према Американцима.

    Прво, Драган је заборавио да је још Гебелс 1944 год открио да су Американци сатанисти. Друго, не само да су сатанисти победили на суду у Флориди, не само да у Оклахоми постављају кип сотоне, већ Драган заборавља да су све жене у Мисурију уместо конфискованих аутомобила добиле метле за јахање а да младићима у Тексасу расту рогови и репови, као последица обавезне вакцинације.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading