Кајл Скот: Мигранти из Пакистана, Авганистана и Ирака постаће Срби

Они су стигли у Србију, која им није крајња дестинација, али околности су такве да су сада ту, рекао је амбасадор САД Кајл Скот и констатовао да ће „за многе од њих Србија бити крај њиховог дугачког пута“. Иако су дошли из Пакистана, Авганистана и Ирака, они ће постати Срби, поручио је Скот

Кајл Скот (Фото: in4s.net)

Амбасадор САД Кајл Скот обишао је са министрима Зораном Ђорђевићем и Александром Вулином основну школу „Бранко Пешић“ у Земуну, коју похађа 47 деце избеглица.

Скот је рекао да ће за многе мигранте Србија бити крај дугачког пута, а да ће људи из Авганистана и Пакистана на крају постати Срби, пренела је Бета. Амбасадор САД Кајл Скот захвалио је Србији што је прихватила толики број миграната и омогућила школовање њиховој деци.

Они су стигли у Србију, која им није крајња дестинација, али околности су такве да су сада ту, рекао је Скот и констатовао да ће „за многе од њих Србија бити крај њиховог дугачког пута“. Иако су дошли из Пакистана, Авганистана и Ирака, они ће постати Срби, поручио је Скот.

Амбасадор САД је нагласио да је школа најважнији део процеса интеграција за децу мигранте, која су прошла тешка времена, и да су у томе важни не само наставници, него и деца са којом похађају наставу, јер им помажу у интеграцији и у учењу језика.

Наставу у школи „Бранко Пешић“ прошле године похађало је 70 деце избеглица.

(ИН4С/Искра, 21. 9. 2017)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

5 replies

  1. Мислим да би овом идиоту, с обзиром на праве узрочнике трагичног стања ствари у земљама одакле су емигранти избегли, прикладније стајало презиме у аугментативу!

  2. Скот је рекао да ће за многе мигранте Србија бити крај дугачког пута, а да ће људи из Авганистана и Пакистана на крају постати Срби, пренела је Бета ………
    ++++
    Могуће !
    Када је познато ко је за то већ примио аванс.
    И упрегао комплетну структуру овог логора на његовој реализацији.

    https://www.srbijadanas.net/sokantno-braca-vucic-ugovorili-dovodjenje-milion-migranta-islamista-u-nasu-zemlju/
    http://www.vaseljenska.com/misljenja/vucic-sprema-dobrodoslicu-novom-talasu-islamskih-imigranata/
    http://www.koreni.rs/vas-sam-kum-selam-alejkum/

    Даће Бог, примиће они своју плату и од грађана наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине.
    Били у земљи, или изван ње.

  3. Možda je to dobro.

    Парафразираћу један стари виц: 40% је добро, 100% је лоше!

  4. Немојте људи да оптужујете браћу Вучић да су бизнисовала у вези са мигрантима. Подсећам ко се бавио овом проблематико. Зове се Александар али се не презива Вучић.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading