Ознаке

, , , , ,

ПРИШТИНА, 8. септембар 2017. (Њуз) – Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај, заједно са својим сарадницима, приступио је данас Српској напредној странци, јављају наши извори из Приштине.

Харадинај уверен да ће у СНС моћи много више да напредује

Харадинај је најозбиљнији кандидат за премијера Косова, а чланство у СНС му гарантује стабилну већину и добру сарадњу са владом Србије, сматрају аналитичари.

– Рамуш Харадинај је данас постао део велике породице која свакога дана ради све што може да наши грађани живе боље – изјавио је овим поводом, потпредседник напредњака Миленко Јованов – Српска напредна странка је увек била отворена за све стручне и поштене људе који са нама деле исте вредности, а Харадинај је више пута потврдио да му је добробит Србије и српског народа увек на првом месту за разлику од нарко дилера из опозиције који само шире мржњу и сарађују са злочинцима који су убијали наш народ – рекао је он и додао да ће будући премијер Косова имати пуну подршку владе Србије и председника Александра Вучића.

Харадинај је поручио да ће нова влада Косова бити стабилна захваљујући гласовима српских представника у косовском парламенту и да ће у новој партији бити задужен за децентрализацију.

– Били смо ривали на последњим изборима, размењивали смо понекад и тешке речи, али никада нисмо прешли границу која би онемогућила сарадњу. Преговори између мене, мојих сарадника и представника СНС-а су трајали дуго, пронашли смо заједнички језик и одлучили да оставимо ситне разлике по страни. Изнео сам им своје виђење проблема децентрализације што су они озбиљно схватили и обећали да ћемо на органима странке покренути унутрашњи дијалог о тој теми – објаснио је Харадинај разлоге за своју одлуку.

Бојан Савић

(Њуз.нет, 8. 9. 2017)

Advertisements