Михаило Меденица: Зашто би пуштање Ратка Младића на лечење повредило осећања Ненада Чанка

Нико, господине Чанак, не тражи да Ратко Младић буде ослобођен, већ пуштен на лечење, а то је, ако сте заборавили, основно људско право, па би и Вашој политици и Вашим схватањима ваљда више одговарало да се том немоћном старцу помогне колико се помоћи да, а онда на Ваше и задовољство силних у Србији – нека му суде као човеку, а не сенци која једва себе носи а камоли бреме које му је наметнуто холандским судом “правде”

Извор: Блиц

Ко о чему Ненад Чанак о признању Косова, малиганским привиђењима Војводине као републике и наравно – Србији као отелотворењу свег зла на кугли земаљском, а вала и шире!

Овог пута се доказани аутономаш и још доказанији фотељаш згрануо над могућношћу да Србија понуди гаранције хашкој касапници за пуштање генерала Ратка Младића на привремену слободу зарад лечења у домовини!

Образложење солидног кларинетисте и очајног политичара: Ратко Младић је оптужен за најмонструознија дела и његово привремено ослобађање би штетило односима са суседима!

Да нису шупљи наведени аргументи би били више него глупи, ал’ кад је Чанак у питању њему се пола одбија на “шарм” а пола на патолошкој мржњи према свему српском!

Да, патолошкој, јер човек читаву своју политику заснива отприлике на идејама Наташе Кандић, Жена у црном и ресто НВО јахача апокалипсе, који постоје само у мржњи према свему својем, гадљивости на сваки помен ил’ примисао Русије ил’ нечега руског, и наравно – јединој вери којој су истински посвећени – светом великомученику долару!

Но, да видимо шта шкрипи у аргументацији господина Чанка, а нису само жалузине на промаји памети?
Србија, гoсподине Чанак, има не само права већ моралну и људску обавезу да се стара о сваком Србину заточеном у хашком губилишту, па с тога и Ратко Младић има једнако право да се Србија осврне на њега, јер оно у Хагу није Младић, већ једва жива љуштура некадашњег човека, који тамо служи чисто за показивање и демонстрирање силе, моћи и бешчашћа према бићу које једва да је свесно где се налази и којем је сваки нови дан – нова агонија и пресуда сама по себи!

Нико, господине Чанак, не тражи да Ратко Младић буде ослобођен, већ пуштен на лечење, а то је, ако сте заборавили, основно људско право, па би и Вашој политици и Вашим схватањима ваљда више одговарало да се том немоћном старцу помогне колико се помоћи да, а онда на Ваше и задовољство силних у Србији – нека му суде као човеку, а не сенци која једва себе носи а камоли бреме које му је наметнуто холандским судом “правде”!

Кажете да је крив за највећа зла почињена против човечности у новијој историји тог истог човечанства?! Видите, то што ви тврдите као аксиом чак ни Хаг не тврди, већ оптужује, а пресуда ће рећи своје!

Михаило Меденица

Наравно, нисмо ни слепи ни глупи да не знамо каква ће та пресуда бити, али до ње је Ратко Младић апсолутно невин, па му као таквом може и мора бити омогућено лечење, јер су права на то имали доказано већи монструми – основно људско право, рекох!

Друго, могли бисмо се до судњег дана и назад гонити око термина геноцид, али нема потребе, одбачен је и од Међународног суда правде, а и сви знамо да можемо говорити о страшном злочину који нико не спори, али тај злочин има име и презиме, налогодавце и извршиоце, и за сада ништа од тога не повезује Ратка Младића с тим, но…

Није Вама то ни превише важно – Младић је крив и без пресуде, а самим тим и читав српски народ који ће морати да носи тај јарам довека, но то се Вас и Вама сличних превише не тиче, Србија је тек успутна станица на којој убијате време до доласка воза без возног реда, у којем за такве увек има места у првом разреду!

Први сам који се ни у чему не слаже с политиком Александра Вучића, у свему је сматрам погубном по Србију, али да је наша обавеза да сваком свом грађанину (а заборављате да је Ратко Младић грађанин Србије) морамо пружити сву могућу помоћ, јер, признаћете, превише је сандука из Хага стигло у Србији да бисмо то даље требали да толеришемо, ако иоле држимо до себе!

Ако треба да му се суди – нек му се суди, али нека се суди човеку који је у стању да стане у своју одбрану, а не привиду човека који је једва у стању да устане са столице!

Да не улазио сад у полемике како полако али сигурно испливавају и докази и сведоци срамне и тужне епизоде зване “геноцид у Сребреници”, оставимо то времену које ће показати шта се заправо и по чијем налогу догодило, вратимо се Вашој аргументацији.

Кажете да би пуштање Ратка Младића на лечење лоше утицало на односе са суседима?!

Којима то, извините?!

Онима који су славно, помпезно и без икакве задршке дочекали своје “хероје” Готовину, Маркача и остале?

Треба ли заиста да бринемо да ли ће се ти и такви увредити евентуалним доласком Ратка Младића на лечење у Србију или Русију?!

Лоше би утицало на односе са суседима који не дају да прашина а камоли ружна реч падне на крволока Насера Орића?!

Да бринемо за њихова осећања док славе убицу жена, деце, стараца?!

Монструма чији нож није ни колевку штедео, а данас безбрижно ужива у слободи као да за њим нису остале реке крви, као да му свака стопа не смрди нечовештвом и злом?!

Или сте, можда, мислили да не реметимо односе са “суседима” чијом земљом се зоре ђаволи Тачи, Харадинај, браћа Мазреку, Султан Селима и ресто крвавог соја?!

Ратко Младић у Хагу (Фото: АП)

Извините, али Косово и Метохија на вашу жалост никад неће бити сусед Србије, мада званични Београд усрдно ради на томе правећи коалиције са својим џелатима, али народ ће генерације учити ономе: “Данас овде – догодине у Призрену!”

Да можда њихова осећања нећемо повредити довођењем Ратка Младића на лечење?!

Како Вас није срамота да само помислите тако шта а знате који монструми и крвололци слободно, као новорођенчад, парадирају својим државама?!

Знате, колико год Ви презирали српске националисте верујте да они далеко искреније и часније жале све жртве, без обзира на националност, док ваш конто ни на маргинама не подразумева коју рецку за српске страдалнике!

Не секирајте се, господине Чанак, за осећање суседа, сасвим је њима комотно у њихој кожи, док за нашу не маре колико ни Ви за преклане вратове у “Бљеску”, “Олуји”, Скеланима, Братунцу, Старом Градском, Призрену, Великој Хочи, Ораховцу, Ђаковици…

Знате ли уопште где су та места и шта се у њима догодило?!

Знате ли колико је хумки остало за онима чија осећања не бисте да реметите?!

Верујем да не знате, или бисте најрадије волели да не знате, јер далеко је профитабилније намицати омчу својој држави тврдећи да то чините зарад некакве истине и помирења!

Е, па, ако је заиста тако – треба дозволити лечење Ратка Младића ван Хага, па онда нека му суде као човеку, а не још једном мери са сандук који ће стићи у Србију!

Верујте, неће ни у том случају суседи бити задовољни нити ће благонаклоније гледати на Србију, јер колико год да нас је мало увек нас је за баре један превише по њиховој мери!

Но, ако се већ толико борите да нас признају и поштују у свету, почните најпре Ви то да чините!

Довека ће нас гледати као чопор мајмуна на грани и вабити бананама, док год сами инсистирамо на томе да нам је на дрвету и место!

Правда јесте слепа, али очигледно само за Србе, док за остале вири на једно око…

Доста је било “препоручених” испорука из Хага- наша је обавеза да сваком помогнемо да се брани као човек, а нек белосветска “правда” пресуђује према својим аршинима!

Није наше да то чинимо уместо њих!

Барем не док се “суседством” зоре крволоци каквих се и пакао стиди…

Наслов и опрема: Стање ствари

(ФСК, 8. 9. 2017)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Ненад Чанак је вазда у црној кошуљи, само му недостаје поздрав:
    “ЗА ДОМ СПРЕМНИ!“
    Разлоге за такву патолошку мржњу према свему што је србско, православно
    лежи и у његовом билошком пореклу: он је дете из мешовитог брака,
    родитеља различитих веросиповести.
    Час би да буде – католик, час – православац;, час би да је – Србин, час –
    Хрват: час – атеиста, час агностик, а највише би волео да буде –
    ЈУГОСЛОВЕН, зато тако и ради, то што ради.
    Хтео би од Србије да направи Југославију у малом – да је раскомада на
    некакве републике /Војводина, Косово/, покрајине /Санџак, “Прешевску
    долину…/?!
    Те снове кују и неки други, али све на штету Србије и србског народа!
    Те југословенске фантазије не би могао да просипа у Хрватској – да
    тражи аутономију или републику за САО Крајину, источну и западну
    Славонију.
    Када би то покушао – мрак би га појео, био би он и сви његови преци
    избрисан из свих матичних евиденција државе Хрватске, сва имовина
    одузета, гробови предака прекопани…
    А, тек да је овкве приче говорио за генерале Марчака и Готовину, као
    што говори за генерала Ратка Младића, усташе би га нашле и живог одерале као јарца.
    По гласу, стасу, вепровској глави и вепровском карактеру, требало
    би га претопити у ЧВАРКЕ и дати пашчадима да их пождеру, или прртопити
    у сапун, као што су усташе радиле са Србима у Јасеновцу

    Драган Славнић

  2. “Нико, господине Чанак, не тражи да Ратко Младић буде ослобођен…”
    Претпостављам да се писцу омакло када је изјавио горе наведени извод текста, јер ја ево јавно изјављујем да тражим да генерал Ратко Младић треба и мора да буде ослобођен.Мене лично ништа не обавезује да прихватам срамну окупацију Србије (тачније речено Срба ) коју ми намећу окупатори и њихови помагачи и сателити расејани по овим просторима. Пошто смо показали да немамо снаге и воље да се одупремо сили која нас уништава сматрам да имамо довољно знања да се одупремо сателитима судским путем.Бојим се ипак да немамо храбрости,знања и воље да се бавимо тим послом. Ипак да бих био јасан до краја, требамо да ослободимо све осуђене Србе у Хагу, а да покажемо колико смо озбиљан Народ почнимо са кривичним гоњењем окупаторских сарадника .

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading