ЗБОГ ЗАСЛУГА ЗА СЕЧУ ХРАСТА-ЗАПИСА: СПЦ доделила орден Зорани Михајловић!

Крагујевац/Београд, 7. 9. 2017. (С*ање ствари) – Српска православна црква доделила је орден Светог Симеона Мироточивог министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић, иначе високом функционеру Српске напредне странке. Како поуздано сазнајемо разлог за ово високо црквено признање јесу велике заслуге министарке Михајловић за сечу храста-записа, који је долијао тек после шест векова!

Фото: Кабинет Зоране Михајловић/М. Мирчетић

Орден Светог Симеона Мироточивог, установљен на мајском заседању Светог Архијерејског Сабора 2009. године, додељује се домаћим и страним државницима за посебан допринос поспешивању добрих односа између Цркве и Државе. Епископ шумадијски Јован, који је имао част и задовољство да испред СПЦ преда одличје Зорани Михајловић, истакао је да су при додељивању високог ордена имали у виду и несебичну љубав министарке према Русији, Јужном току и Путину, као и њену мржњу према Трилатерали, НАТО алијанси и Ист-вест бриџ клубу.

СПЦ је, кажу наши извори, ценила и пристојно одевање министарке Михајловић, која може по свом православном стилу облачења бити узор многим младим девојкама.

Зорана Михајловић на једној конференцији (лево) и са Бан Кимуном и Хилари Клинтон (десно)

Раније су признања СПЦ добили и министар Александар Вулин (орден Светог Саве за оригинални научни рад „Че Гевара је био хришћански светац“) и власник „Информера“ Драган Ј. Вучићевић (грамата за увођење хришћанског морала у српско новинарство).

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , , , , ,

8 replies

  1. “Шта треба још да посечем да бих добила орден Светог Саве првог реда”, упитала је Зораннах!

  2. Г. Лазићу,
    Лепо сте ово срочили.
    Честитам на брзини!
    Но, осим лајкова, нема другог одзива?
    Очито је да су Срби занемели.
    Да л’ од чуда досад невиђених, ил’ што гледају своја посла?
    Поган смо ми народ! Свако је у неком талу, да л’ са овима, ил’ са онима пре ових!
    Морала нигде ни у траговима!
    Нема нам спаса без моралног препорода!
    А, посла за преки суд би било на претек!

  3. Одавно је нестала СПЦ и постала њуејџерска секта ,,ЅРЦ ” !

  4. Када сам прочитао (и чуо) изјаву Епископа Амфилохија Радовиће да му је жао што је одбио да буде сведок одбране на суђењу Председнику Слободану Милошевићу (пошто није добио одобрење Синода СПЦ) застидео сам се уместо њега, јер сам до тада веровао да је СПЦ уз свој народ,посебно када је у невољи. Ко то није био свестан у Синоду СПЦ да се тада није бранио Слободан Милошевић већ Србија и њен народ.Само ми је још остала бојазан да су наши Оци тога били итекако свесни.

  5. Помаже Бог, драга браћо и сестре!
    Православна Црква је “невеста Христова” и по нелажном обећању Господа нашега Исуса Христа ни “врата пакла неће је надвладати”.Не треба мешати Цркву (Богочовечанску заједницу) са представницима београдске Патријаршије. Исконски непријатељ Цркве, Православља и рода нашег управо то и хоће да нас одвоји од Господа и од Њега установљене Цркве. Цркву чине и свештенослужитељи али и верни народ. Борба за веру и Црквеу пада на народ!!!
    Молим Вас прочитајте шта је о томе говорио Митрополит Флорине Августин Кандиотис:
    http://borbazaveru.info/content/view/2199/30/

  6. За @Бобана
    Ви тврдите да се у Хагу није судило Слободану Милошевићу него Србији и српском народу. Варате се. Судило се само и једино Слободану Милошевићу а не српском народу. Модерно право не познаје и не признаје колективну кривицу. Поготову не познаје народну кривицу. После 2 Св рата у Нирнбергу су победници осудили 24 нацистичке вође а не немачки народ. Исто се десило у Јапану.

    За разлику од Србије, и Немачка и Јапан (1) су се после пораза окренуле победнику, затражиле и добиле помоћ од њега и ушле у дуг период мира и великог просперитета.

    (1) Једина земља која је доживела нуклеарни геноцид

  7. за деда Ђолета
    Ваше опсервације су заиста на нивоу оних наших политичких громада, који иза својих упутстава како треба Срби да се понашају према отимачини и комадању Србије, крију своје учешће у свему томе. Данашње стање у Србији ( и не само у Србији ) показује коме се у Хагу судило, Милошевићу или Србији. Ваша узданица који данас има улогу Председника Србије, пре неколико дана у говору који је одржао на паради промовисања нових официра Србије, споменуо војне великане коју је Србија имала, али није смео да спомене генерале који су по оптужбама ваших западних савезника осуђени на вишегодишње робије и одбачени од своје Србије за коју су се борили. Ваша презентација правног знања је за данашње уџбенике основних школа и предлажем вам да се препоручите министрима Просвете Србије, Македоније, Црне Горе … Они ће знати да препознају шта им је ваљати.

  8. АНТИХРИСТ

    Након оноликих нанетих “злодела” на верским објектима: потопљена богомоља Ваљевска Грачаница у акумулацији “Ровни” (2016.), посечен храст запис стар 600 година у селу Савинац код Љига, под велом тајни црне ноћи (2015.) и затрпавање темеља ранохришћанске базилике из V века на локалитету Кладенчиште близу Беле Паланке због градње аутопута коридора 10 према Бугарској (2015.), сви су остали мирни. Изгледа и “благи Бог” и Епископ шумадијски Јован прелетели у СНС(?), па је потпредседница Владе Зорана Михајловић одликована od стране СПЦ орденом Св. Симеона Мироточивог за њено доброчинство и неимарство. Из уводних речи види се да га има на претек, порушила је све што је могла.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading