НАГРАДА 2 МИЛИОНА ЕВРА: Влада, САНУ и СПЦ расписују конкурс за најбољи Вучићев портрет!

Београд, 29. 8. 2017. (С*ање ствари) – Како званично сазнајемо из извора блиских Влади Србије, водећи тројац из Немањине – Ана Брнабић, Ивица Дачић и Александар Вулин – предложили су да се распише међународни конкурс за израду најбољег портрета председника Републике Александра Вучића!!! Влада ће од уста одвојити два милиона евра, колико је предвиђено да добије победник конкурса, тј. најлепши цртач председника Вучића.

Вучићев портрет убудуће уместо иконе Свете Петке? (Фото: Јужне вести/N1)

Очекивано, најбоље решење биће искоришћено за серију репродукција које ће красити зидове свих јавних установа у Републици Србији. Председник САНУ је указао да ће Академија дати све од себе да анимира стране уметнике јер се оправдано прибојава да домаћи сликари нису дорасли овако узвишеном задатку.

Проруски лобисти у СПЦ покушали су да овај посао директном погодбом доделе руском сликару Николају Мухину, који тренутно ради на живопису Храма Светог Саве. „Храм може да сачека, имамо веће планове за Мухина“, рекли су ови лобисти патријарху Иринеју.

Но, не лези враже, прозападна струја се успротивила ангажовању руског уметника – забринули су се како ће европски партнери реаговати на наглашене оријенталне византијско-православне елементе у Мухиновом сликарству. Зли језици су пронели и глас да је левичар А. Вулин био оштро против Мухина – из страха да би сликар уместо портрета могао да направи Вучићеву икону; наравно да и министар Вулин мисли да је председник Вучић светац, али начелно као атеиста не може да подржи спајање црквене и државне власти.

Специјално за С*ање ствари из Владе Србије: Милош Милојевић

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , , ,

3 replies

  1. Епидемија свеопштег лудила у Србији. Клонирајте га у милион примерака !

  2. Nemojte da LUPETATE!

    Sent from Mail for Windows 10

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading