Кабинет патријарха: Званичан став СПЦ о дијалогу о КиМ утврдиће Синод

Званичан став Српске православне цркве поводом јавног позива председника Александра Вучића на унутрашњи дијалог о будућности Косова и Метохије одредиће Свети архијерејски синод, речено је данас Танјугу у кабинету патријарха српског Иринеја.

Синод је једино меродавно тело које тај став може донети, кажу у Кабинету, али тек када у седиште СПЦ буде стигао званични позив за учешће у дијалогу.

Тек тада би се о томе изјашњавале владике и утврдио званични став Српске православне цркве.

Патријарх Иринеј је пре пар дана апеловао на „државнике Србије” да никада не дају сагласност на отуђење Косова и Метохије.

„Апелујемо на наше државнике да не смеју никада да дају своју сагласност на отуђење Косова и Метохије, јер оно што се силом узме, то се и врати, оно што се поклони некоме, то је за свагда изгубљено, а то Срби и Србија не смеју дозволити”, рекао је патријарх за Радио-телевизију Србије.

(Танјуг/Политика, 29. 7. 2017)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Vidimo da Tanjug nije obavešten o patrijarhom dematiju ranije rečenog, a navedenog od RTS-a.

    Pored portparola, njegovih saopštenja u ime naše delegacije u pape Franciska mešovotoj komisiji o Stepincu, pa saopštenja u svoje ima, pa saopštenja u ime Sabora bez znanja Sabora, i tako sve redom do laganja u kameru nasamo i u duetu sa mitropolitom Porfirijem da nije bilo dve deklaracije o Kosovu Tomislava Nikolića, utvrđenog laganja crno na belo, pa drugog laganja o patrijarhovim rečima “o našim” (misli se na izdajničku vlast Dačić-Vučić tog trenutka) u razgovoru sa patrijarhom Kirilom i delegacijom Ruske crkve u Moskvi, utvrđenog crno na belo, pa da ne trošimo slova iha-haj-čega, dakle posle portparola, samog patrijarha koji daje izjavu i demantu je, sad imamo i kabinet patrijarhom u igri. Sad čekamo Sinod, ne daj Bože da upotpunimo rašomon.

    A gde su Večernje novosti?

    #svetisavopomagaj
    #teškarukasvetogsave

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading