СЕНЗАЦИОНАЛНО: Папа измислио изјаву патријарха о Косову!

Ватикан/Београд, 29. 7. 2017. (С*ање ствари) – После мудре одлуке председника Србије да покрене „унутрашњи дијалог“ о Косову, створила се контроверза да ли се патријарх Иринеј успротивио предаји Косова и Метохије изјавом да „оно што се поклони то је за свагда изгубљено“! Срећом, поглавар СПЦ је брзометно демантовао да је уопште давао изјаве о „унутрашњем дијалогу“ о КиМ.

Вест коју је патријарх демантовао (Извор: Политика)

Али је остала дилема ко је онда смислио патријархову изјаву ако није он? Из поузданих ватиканских подрума С*ање ствари ексклузивно сазнаје да је аутор те изјаве нико други до – папа Фрања! Наиме, пошто је патријарх Иринеј био у Америци да би извршио инспекцију материјалних пословања тамошњих епархија – папа је осетио потребу да стане на браник Косова и Метохије, одужи се српској цркви за конструктивност око Степинца и тако је наложио својим сарадницима да сроче изјаву да „Косово није за поклањање“!

Иако је папина жеља и намера била позитивна, братска и за сваку похвалу, ипак је патријарх ово морао да демантује да се не би случајно схватило да је против председника Вучића. „Ја се бавим парама, има ко – и у Цркви и ван ње – да брине о Косову и Метохији“, рекао је патријарх Иринеј.

Папа забринут да ли ће му патријарх Иринеј опростити (Фото: ZUMA Press/Global Look Press)

Таман кад се смирила бура око изјаве поглавара наше Цркве, долази до нове забуне: председник САНУ каже да није тачно да је рекао како „дијалогом о КиМ треба да ставимо тачку на све ратне покличе“! Но, овога пута председника САНУ није фалсификовао свети отац папа већ – како поуздано сазнајемо из истраге – иста особа која је кривотворила личну карту Андреја Вучића, отворила фирму „Асомакум“ и срушила оне уџерице у Савамали.

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , , , , ,

3 replies

  1. Не треба се чудити. Личности као Патријарх Иринеј (у преводу на српски: Мирко ) и председник САНУ Костић (баш штета што није Славко!) и нису за озбиљнија разматрања него само на С*ању Ствари- ако не и за посматрања друге врсте. Шта могу,јадници, запетљали се кончићи којима их контролори повлаче.

  2. Вола се чувај спреда, коња одзада, а унијата одасвуд.

  3. .. и зашто је ова вест у рубрици С*ање ствари ??

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading