Патријарх Иринеј: Нисам давао изјаве о Вучићевом позиву за унутрашњи дијалог о КиМ

Његова светост патријарх српски Иринеј рекао је да није давао никакве изјаве поводом позива предсједника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији.

Патријарх је, демантујући вијест коју су пренијели медији да је поводом Вучићевог позива на унутрашњи дијалог изјавио да Косово не смије да се отуђи, ни поклони, рекао да није давао никакве изјаве.

Он је навео да у Београду није био скоро двије недјеље, пошто је био у Америци, те да је тек јуче имао прилике да прочита неке изјаве које се приписују Цркви.

– Није немогуће да је то неко други /рекао/, па новинари кажу – информација од Цркве. Не кажу од кога у вези питања која се постављају – рекао је патријарх Иринеј за црквену телевизију „Храм“.

Вест на сајту Политике коју је патријарх демантовао

Вучић је недавно позвао на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, да би се пронашло реално и трајно рјешење тог питања, без сукоба.

Извор: СРНА

(РТРС, 28. 7. 2017)

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам све можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се прикључите нашој страници на Фејсбуку и/или налогу на Твитеру.



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

6 replies

  1. Није баш примерено рећи у вези са овом контроверзом (?) у извештавању, али ипак – не можеш се отети утиску о “лудом и збуњеном” – само ко је ко, време ће показати.

  2. Granice između Stanja i S*anja stvari se sve više briše. Jel sad prva epizoda ove nove serije ide u rubriku Stanja, a ova ovde pod S*anje, ili obrnuto? Ili obe?

    #rašomonsenastavlja

    P.S. Da li smo to dobro razumeli da u produžetku rašomona Večernje nisu ništa krive?

  3. Još jednom sam otvorio ovaj naslov, pažljivo tražio potpis S*anja stvari… Nema ga.

    Danas iza svakog Stanja se krije neko S*anje stvari!

  4. Некада људи у животу добију прилику да се издигну изнад сопствене ситуације, својих страховања и стрепњи. Очито није лако на тај позив одговорити. Патријарх Иринеј је, чини ми се, своју шансу занавек пропустио. Но, можда доживи неки нагли и одлучујући излив храбрости?

  5. Овај је брзопотезно ућуткан, и то директно из америчке амбасаде!

  6. САНУ је институција независних и аутономних појединаца.
    До добијања званичног позива, неће бити ни става ове приватне фирме.
    Председник САНУ је изјавио да у протекле три недеље није дао ниједан интервју о ‘дијалогу о Косову (и Метохији)’ а и зашто би, када нам је његов лични став већ познат одавно, “Косово више није у рукама Србије”.

    Истог мишљења је и шеф СПЦ.

    Више експлицитно него имплицитно, све указује на неку врсту планиране синергије ова два мишљења.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading