Ознаке

, , , , , ,

Камп Бондстил/Седиште НАТО у Бриселу, 22. 7. 2017. (С*ање ствари) – Позната активисткиња за заштиту људских права НАТО војника Јелена Милић присуствовала је научном скупу „Осиромашени уранијум – убица или лекар“ који се одржао у кампу америчке војске Бондстил на Косову и Метохији. Госпођа Милић, која је и директор Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС), изјавила је да су закључци међународног скупа научника да „нема доказа да је осиромашени уранијум штетан, а да је све више показатеља да је у малим количинима благотворан за људски организам“.

Јелена Милић (Извор: Твитер)

Ова шокантна сазнања о користи од осиромашеног уранијума могу суштински да промене поглед Срба на НАТО бомбардовање, као и на само прикључење Алијанси. „Ако за нешто можемо да оптужимо НАТО, онда је то што нас није довољно засуо осиромашеним уранијумом“, рекла је уважена госпођа Милић и додала да „ипак морамо имати разумевања, јер су и друге територије – попут Ирака или Сирије – вапиле за овом супстанцом, да не кажем леком“.

Јелена Милић се у свом реферату позвала на проф. др Зорана Радовановића, познатог епидемиолога и заступника тезе да „осиромашени уранијум не изазива рак“. Слободно препричавајући тезе др Радовановића, госпођа Милић је закључила: „Видели бисте, ви Срби, колико би вас много више умирало да није било бомбардовања осиромашеним уранијумом.“

По идеји Драгане Трифковић

(С*ање ствари)

Advertisements