За СПЦ Косово и Метохија нису део Србије?

Српској православној цркви – или макар водећим људима у виду гласноговорника и оних који уређују званични сајт СПЦ – као да није било доста бламирања са Степинцем и потоњом полемиком, него су улетели у нови гаф: на сајту наше свете Цркве, у протоколарној вести о отварању „Мобе 2017“, стоји Косово и Метохија ОДВОЈЕНО набројано од Србије! Наиме, деца учесници су дословце набројана да долазе из „Србије, Русије, Немачке, Аустралије, Косова и Метохије, Републике Српске“. Косово и Метохија за нас никада неће нити може имати исти статус као нпр. Аустралија, али је тужно и претужно да то не знају – или неће да знају – и наши црквени великодостојници. И не: ово не може бити грешка, ово није „технички пропуст“ администратора или програмера, ово је још један забрињавајући сигнал куда плута наш црквени брод! Како радили, тако им Бог помогао!

А. Л.

П. С. У наставку доносимо целу вест са сајта СПЦ, као и доказ у виду снимљеног екрана.

СПЦ: Свечано отварање МОБЕ 2017.

Моба ће бити отворена 24. јула 2017. године у 11 часова у манастиру Светог Николаја у Соко Граду.

Свечаном програму присуствоваће, поред надлежног Епископа шабачког г. Лаврентија, министар просвете у Влади Србије г. Младен Шарчевић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама др Милета Радојевић, председници општина Љубовија и Владимирци, Удружење Купрешана. У овогодишњој Моби учествују деца из Србије, Русије, Немачке, Аустралије, Косова и Метохије, Републике  Српске, као  дечји хор Првог Београдског певачког друштва. Моба почиње 19. јула 2017. године и трајаће до 4. августа 2017. године.

(Сајт СПЦ, 19. 7. 2017. у 11:48)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

3 replies

  1. Све више агенде, све мање случаја.

    #црнапогибија

    P.S. Са увођењем Вучића у САСабор 2013-те нам је сломљена кичма СПЦ косовске политике, сада се ломе удови.

  2. ja da sam na mestu patrijarha irineja , napustila bih to mesto.vi vaše sveštenstvo irineju ste doveli pravoslavlje do propasti, ja vas molim pošto ste prišli đavolu i papi na šapoljub, skinite odeždu, i idite u civilstvo.vi ste oskrnavili pravoslavnu veru, ja sam za to da, i pišem ruskom patrijarhu da vas rasčini, ovo je sramota, ja sam prestala da posećujem crkvu, ne samo ja nego mnogo ljudi zbog vas.kako vas od boga nije strah?, molim se svako veče da bog učini pravdu medju srpskim sveštenicima da postanu ono što su izgubili, a vi koji ste prvi prekršili, morate se rasčiniti i nebiti više u sveštenstvu.trebalo je da živite kao i po.patrijarh pavle da bi vas narod cenio, a vi ste se zaludeli za besnim kolima i silnim param, zašto crkva ne pomaže sirotinji koja su u ova izdajnička i pljačkaška vremena ostali bez posla i gladni? da li ste ikada pomislili na narod gladan, decu koja plaču gladna gola i bosa- niste starali ste se za bogatstvom, a narodu se tako ne propoveda, ali vi to mislite u tajnosti lažete i kradete i podsmevate se narodu kad se slikate sa lezbejkom, jer to božiji čovek čini, sram vas bilo.
    MILENA NIKŠIĆ <3

  3. На сајту СПЦ су променили верзију ове вести – формулација је и даље помало чудна али се макар не помиње КиМ одвојено од Србије:

    http://spc.rs/sr/svechano_otvaranje_mobe_2017

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading