Ознаке

, , ,

Профилна фотографија на мом Фејсбук профилу је усликана у Музеју великог отаџбинског рата на Поклоној гори у Москви, и на њој сам ја поред постера Стаљина на коме пише: „Кадрови све решавају“, и поред фотографије председника РФ Владимира Путина. Било ми је симпатично када сам то видела, јер се Стаљинова порука односила на Путина.

Испод фотографије је персона из Чикага упитала како сам могла насмејана да се сликам поред Стаљина?, а даље у преписци је навео низ лажи које Запад пропагира, а односе се на Стаљина. У једној емисији када сам гостовала код Милана Миленковића, објаснила сам како се Руси односе према лику и делу Стаљина, а такође сам направила поређење са другим комунистичким лидерима СССР-а. Наиме за Запад, Стаљин је симбол комунистичке диктатуре и оличење зла, док је Лењин велики демократа и слободоумни револуционар. Чак сам објашњавала зашто је за Запад Петар „велики“ а Иван „грозни“. Сви који су учинили добро за Русију су по правилу (запада) грозни, мрачни, диктатори, убице и сл. а они који су уништавали или позападњачавали Русију су велики, слободноумни, демократе итд.

На моју срећу, имала сам прилику да добро упознам Русију, руску културу, историју, људе… јер већ десет година живим на релацији Београд-Москва. Приликом једног путовања, посетила сам Казањ. Стали смо испред Универзитета где је Уљанов (пс. Лењин) започео своје рушилачко деловање држањем говора на Факултету. Водич нам је тада испричао како је деведесетих година док је Русија била у расулу долазио амерички амбасадор у Казањ да упита зашто је затворен Лењинов музеј. Тада је читава Русија била у расулу, подвргнута пљачки и уништењу, тако да ништа није функционисало. Међутим Американцима је било једино важно зашто не ради Лењинов музеј. Тада сам наглас прокоментарисала: Америкаци много воле Лењина, јер је уништио Русију. Када је водич завршио своје излагање, пришао ми је један врло утицајни руски професор, пружио ми је руку и рекао: „У праву сте за то што сте рекли“. Био је врло радосан због тога.

Да се вратим на тему данашње преписке, и суштине приче о Стаљину. О њему лоше говоре углавном само руски либерали и заљубљеници у запад. Они у Русији заговарају „дестаљинизацију“ што ја често у шали зовем „десолинизацију“, Већина руских патриота, чак и анти-комуниста, о Стаљину мисли добро.

Запад шири пропаганду против Стаљина, јер их је Стаљин поразио. И да није било њега, питање је да ли би Русија данас постојала. Лењин је велики демократа, зато што је убио Русију, а Стаљин је лош јер је Русе вратио у живот. И ту су ствари јасне. Највеће чистке у Русију су спроведене за време зликовца Уљанова (демократе Лењина), а не за време Стаљина. Али за Запад је Стаљин главни кривац. Јесте Стаљин рушио цркве, али их је после градио јер је схватио да рат без цркве и вере неће добити. Стаљин је завршио Богословију, али се касније разочарао у цркву због неких тадашњих тенденција у РПЦ (слично данашњeм стању у СПЦ). Међутим Стаљин је умро као верник.

Уз приче о чисткама и диктатури, Запад пропагира и многе друге неистине, намерно поредећи Стаљина са Хитлером. Говоре како Црвена армија није ослобађала, него је силовала. Запад покушава да изврши ревизију историје јер су се СССР, диктатура и комесари преселили у Брисел.

Истина је да су Црвена армија и Стаљин задали највећи ударац светском злу и да би без те армије и без Стаљина на њеном челу победило зло.

Не могу се сви стављати у исти кош и ништа није црно-бело. Не могу се исто посматрати Троцки – најрадикалнији екстремиста који би да је имао прилику сигурно уништио Русију, Лењин који је извршио највећи злочин над Русијом и Стаљин који је победио Вермахт.

Због тога, иако сам анти-комуниста немам никакав проблем да се сликам поред Стаљина. Због тога немам ни једну слику нити ћу је икад имати поред Лењина. Када ми је пар пута предложено да посетим Маузолеј на Црвеном тргу, рекла сам да не желим да видим препарираног зликовца.

Они који не познају добро историју, а подложни су западној пропаганди, не морају баш да верују у свакакве лажи. „Књиге браћо, књиге, а не звона и прапорци“.

Нова фото са Стаљином, место: партизанска земуница у Брјанску

Живео друг Џугашвили 🙂

Ставови изнети у рубрици Разномислије не одражавају нужно и становиште Стања ствари

Advertisements