НП Отаџбина: Вучић идеји „Небеске Србије“ супротставља Веберов германски протестантизам

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ запањен је чињеницом да у свом видовданском говору председник Републике Србије, који се заклео на олтару Мирослављевог јеванђеља, ниједном није споменуо да је Косово и Метохија део Републике Србије. Није макар ни декларативно нагласио да ће се он као председник Србије борити да сачува Косово и Метохију у оквиру своје матице

Честитка председника самопроглашене „Републике Косово“ Хашима Тачија Александру Вучићу поводом његовог избора за председника Србије телефонским путем показује блискост ове двојице политичара.

Режимски медији у Србији су прећутали ову информацију да би прикрили присност која постоји између председника Републике Србије и председника сепаратистичке парадржавне творевине створене на тлу Републике Србије.

Председник Републике Србије је у свом видовданском говору, одржаном јуче у Крушевцу, на досад невиђено бруталан начин кренуо у обрачун са идејом „Небеске Србије“ и косовским митом. Александар Вучић се из петних жила трудио да обесмисли, унизи и сруши косовски мит не схватајући да је он створен у тешка времена када је требало обновити идеју националне државе, сачувати српски народ као и простор на коме он живи. Ове вредности су за председника Републике Србије стране јер за њега постулати државе, нације и територије не значе ништа, он готиви нешто друго а то је: новац, новац и само новац. На један невероватно покварен начин у видовданској беседи он идеји „Небеске Србије“ и голог опстанка српског народа супротставља, хвалећи га притом, Веберов германски протестантизам. У видовданском говору он збори на неприличан начин о изграђеном аутопуту припремајући терен за пут Ниш-Приштина-Драч за који лично верује да би се и Цар Лазар сложио. Сасвим неприкладно и у крајњем случају непристојно према косовским жртвама и косовским мученицима.

Идеја „Небеске Србије“ је настала на темељу мучеништва спартанског краља Леониде чије су жртве у борби против Персијанаца допринеле победи хеленског света против персијског царства.

Председник такође у свом говору покушава да се игра историјом хвалећи улогу Влатка Вуковића, војводе босанског краља Твртка Котроманића, у Косовској бици и успут оспоравајући јунаштво Милоша Обилића истичући значај неких других непознатих дванаест витезова. Ради историјске истине треба објаснити председнику да су управо напуштањем позиције коју је држао Влатко Вуковић у Косовском боју Бајазитове трупе зашле иза леђа центру српске војске кога је предводио Цар Лазар због чега је српски кнез и убијен.

У својој видовданској беседи председник Српске напредне странке апелује на српску слогу позивајући се на искуство из времена Косовске битке и српске неслоге. Мало чудно имајући у виду да је управо он у ових пет година своје владавине главна конфликтна личност на политичкој сцени Србије обрачунавајући се из дана у дан са свим и сваким.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ запањен је чињеницом да у свом говору председник Републике Србије, који се заклео на олтару Мирослављевог јеванђеља, ниједном није споменуо да је Косово и Метохија део Републике Србије. Није макар ни декларативно нагласио да ће се он као председник Србије борити да сачува Косово и Метохију у оквиру своје матице. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ претпоставља да је овако важну поруку Александар Вучић избегао да каже како се не би замерио свом пријатељу Хашиму Тачију.

P. S.

На свим руским радио станицама данас је у Руској Федерацији главни хит песма рок групе Валерија Кипељова која се зове „Косово поље“. Прелепи текст ове песме написала је руска књижевница Маргарета Пушкин. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ саветује председнику Републике Србије да макар једном послуша ову песму, можда би нешто из ње корисно схватио и научио.

Косовска Митровица, 29. 6. 2017.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Питање је шта Вучић препоручује. Он је негде из кола видео наслов “Веберов протестантизам” после му се Ангела хвалила да је и она чула за то – па су сад обоје паметни и протестантични.

    Његова је религија “и после мене – ја” а може да се зове како вам драго.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading